Ať už je demagog nebo ne, Donaldova podpora mezi Republikány pro nominaci do presidentských voleb podle posledního průzkumu FOX News neustále narůstá a mezi Republikánskými voliči do primárek teď Trump uchvátil už 18 procent, tj. více než jeho nejbližší konkurent Walker. V těsném závěsu je Walker s 15 procenty a bývalý floridský guvernér Jeb Bush s 14 procenty. Nikdo další nedosáhl na dvojciferné číslo.


Jak hlásí FOX:

[quote align="center" color="#999999"]

Podpora pro Trumpa od minulého měsíce vyrostla o sedm procent a o 14 od května. Rovněž je tím kandidátem Republikánských primárek, o kterém voliči říkají, že se chtějí dovědět více o tom, jak si vedl při debatách.

Walker od oficiálního rozběhu své kampaně nabral šest procent. Tento nárůst ho dostal k podpoře, jaké se mu dostávalo počátkem roku. V březnu byl asi na 15 procentech.

Senátor z Kentucky Rand Paul dostal osm procent, floridský senátor Marco Rubio dostal sedm procent, bývalý neurochirurg Ben Carson je na šesti procentech a texaský senátor Ted Cruz a bývalý arkansaský guvernér Mike Huckabee mají po čtyřech procentech.[/quote]

* * *

* * *

Zde k tomu píše Martin Armstrong…

Trumpův úder je drtivý, jasně se veze na vynořujícím se politickém trendu proti establišmentu. Přímo konstatuje: „Kdo chcete, aby vyjednával s Čínou? Trump nebo Bush?“ Můžete to rozšířit i na Hillary. Ta si vyjednává o částce, kolik jsou ochotni přispět na její pochybnou charitu. Lidé si zřizují takové charity, protože mají peníze, aby je vraceli společnosti, jako Bill Gates. Clintoni začali se svou charitou, když zkrachovali. Kdo má z té charity skutečný prospěch a proč Hillary jako ministryně zahraničí třásla různými zeměmi, aby hromadila prachy pro svoji pochybnou charitu?

MSNBC se pořád pokouší navážet do Trumpových komentářů o Mexiku. Věnovali tuny vysílacího času pokusům odradit lidi od hlasování pro něj, ale mohli by tím stvořit pravý opak. Přes všechno, co o něm každý říká, se veze na sílícím náhledu veřejnosti, u níž začínají pocity, že už mají dost politiků, nebo přinejmenším u lidí s mozkem.

* * *

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com