Radikálové si stěžují, že rekruti se od nich odvrací, jelikož zjišťují, že tyto extremistické skupiny kontroluje Západní zpravodajství. Zpráva v oficiálním propagandistickém magazínu ISIS tento měsíc úpí nad faktem, že tyto teroristické skupiny přichází o členy, kvůli tzv. ‚konspiračním teoriím‘, že tyto extremisty manipuluje a kontroluje Západní zpravodajství, aby prosazovalo svou vlastní agendu. International Business Times hlásí, že magazín Dabiq odsuzuje konspirační teoretiky referující o svých představách a myslí si o nich, že tak páchají „hříchy“.


„Když múdžáhidýni osvobodí území okupované kuffary (nevěřícími), tak tito řeknou, že jim to kuffarové dovolili provést, protože v zájmu kafirů (bezvěrců) je zapotřebí zařídit vleklou válku,“ uvádí článek.

„Podle těchto teoretiků jsou téměř všechny události světa nějak zpětně provázány ke kuffarům a k jejich zpravodajským agenturám, výzkumníkům, technologiím a k jejich spolu-konspirátorům!“ prohlašuje tento extremistický plátek.

„Konspirační teorie se tudíž stávají výmluvou k opuštění džihádu,“ vyhlašuje tento článek s nadpisem Širk (hřích) konspiračních teorií.

InfoWars už dávno zdůrazňují, jak jsou Al Kaiída a ISIS přinejmenším zneužívány zpravodajskými agenturami ve velké hře geopolitických šachů. Je neoddiskutovatelné, že Al Kaiída vyrašila ze setby CIA a saúdského zpravodajství koncem sedmdesátých a počátkem osmdesátých let.

 

Tento propagandistický článek ISIS jasně publikovala ještě před tím, než tento týden Západní zpravodajství prozradilo, že sám Usáma bin Ládin byl vášnivý konspirační teoretik.

Podle nově odtajněných US vládních dokumentů polovina četby bin Ládina sestávala z titulů o obecných politických a zpravodajských konspiracích, o alternativních teoriích o 11.9 stejně jako z literatury o tajných společnostech, jako jsou Ilumináti.

„Z hlediska materiálů, které tam jsou, tak některé věci, které jsme zjistili, ukazují, že bin Ládin, byl nejspíš zapálený konspirační teoretik,“ řekl Buzzfeed anonymní vyšší zpravodajský činitel. „Z 38 dlouhých knih v anglickém jazyce, které vlastnil, byla asi polovina knihami o konspiračních teoriích.“

Jak si toho všímá Infowars, tak to, že byl bin Ládin posedlý literaturou, která zpochybňuje oficiální povídačku o útocích, které prý zosnoval on, by nedávalo moc smysl. Kdyby tomu tak bylo, tak by bin Ládin určitě takovéto knihy považoval za naprosté nesmysly.

Samozřejmě, že je možné, že i seznam jeho četby je zcela vyfabrikovaný spolu s tolika povídačkami o bin Ládinovi, které se za tu dobu až dodnes táhnou. Opravdu ale toto vysvětlení dobře zapadá s tvrzeními ISIS, že konspirace mají škodlivý účinek na jejich verbování.

Ten článek se objevil v Dabiq spolu s materiály, které chválí nezdařený útok na texaskou soutěž karikaturistů ‚nakresli Mohameda‘, stejně jako s článkem ospravedlňujícím zotročování a znásilňování Jazidských žen.

Tato skupina jinde v tomto magazínu zkouší lákat nastávající bojovníky do Iráku a Sýrie tvrzeními, že IS má svůj vlastní systém zdravotní péče v úplném provedení i s nově postavenými fakultami ke studiu medicíny.

Tato publikace obsahuje rovněž i článek napsaný britským fotoreportérem Johnem Cantlie, kterého tato teroristická skupina drží jako rukojmí. Cantile v povídání, které se jasně bojovníkům ISIS líbí, odsuzuje US zahraniční politiku a varuje, že ISIS roste exponenciálně.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com