V případě, že se objeví americká vojenská technika v zemích východní Evropy a v Pobaltí, odpoví na to Rusko odpovídajícím způsobem, prohlásil koordinátor řízení generálních inspektorů Ministerstva obrany Ruska armádní generál Jurij Jakubov. „Jestli se objeví těžká vojenská technika USA v podobě tanků, dělostřeleckých systémů a jiné vojenské techniky v řadě jiných zemí východní Evropy a Pobaltí, bude to považováno za velmi agresivní krok Pentagonu a NATO z dob studené války minulého století. V tomto případě ani Rusku nezbude nic jiného než zvyšovat svoji sílu a prostředky co se týče západního strategického směru," řekl Jakubov.

V sobotu informovaly noviny New York Times o plánech Washingtonu rozmístit těžkou výzbroj, včetně tanků a bojových vozidel pěchoty ve východní Evropě v rámci zmírnění možné ruské agrese v Evropě.

Představitel NATO dnes v RIA Novosti oznámil, že iniciativa USA ohledně rozmístění těžké vojenské techniky ve východní Evropě se netýká NATO. A poprosil směřovat všechny otázky na toto téma vládě USA.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com