Tamerlan Carnajev měl obavy, že mu vymyli mozek, aby jednal na základě spouštěcí fráze. Podezřelý z bombového útoku na Bostonský maratón Tamerlan Carnajev věřil, že se stal obětí kontroly mysli, uvádí výsledky pětiměsíčního vyšetřování, vydané včera Boston Globe.  Carnajev, který byl zabit při přestřelce s policií čtyři dny po údajném provedení bombového útoku se svým bratrem Džocharem Carnajevem, si podle některých přátel rodiny myslel, že „má nějakou formu schizofrenie,“ přičemž jeho matka řekla, že Carnajev se „cítil, jako by v něm žili dva lidé.“


[quote align="center" color="#999999"]

„Věřil na kontrolu mysli podle projektu Majestic, což je způsob zlomení osobnosti a vytvoření alternativní osobnosti, s níž musí koexistovat,“ řekl Globe 67letý Donal Larkin, který s Tamerlanem navštěvoval bostonskou mešitu. „Můžete vyslat signál, frázi nebo gesto, a tu alternativní osobnost vyvolat a přimět je udělat nějakou věc. Tamerlan si myslel, že mu to možná někdo udělal.“[/quote]

Vazba mezi domněnkami o kontrole mysli a násilnými činy, jako politické atentáty nebo teroristické útoky, byla tématem, o kterém se často mluvilo, u různých vysoce profilovaných případů.

I střelec z kina v Auroře James Holmes říkal, že byl „naprogramován“, aby ten masakr provedl, „zlým“ terapeutem, tvrdí údajný spoluvězeň střelce z ‚Batmana‘. Steven Unruh tvrdí, že Holmes mu řekl, že se během střelby „cítil, jako by byl ve videohře“ a že mu vymyli mozek neuro-lingvistickým programováním.

Paralely mezi Jamesem Holmesem a další údajnou obětí kontroly mysli – vrahem Roberta Kennedyho Sirhanem Sirhanem – jsou zarážející.

Jak v roce 2005 hlásil londýnský Independent, důkazy silně naznačují, že Sirhan byl Mandžuským kandidátem, obětí kontroly mysli, která byla určena za předhozeného muže, jako pachatele této vraždy. Sirhana očití svědkové popisovali, že když tiskl kohoutek, vypadal, jako by byl ve stavu podobném transu.

„Neexistuje možnost, že by to byl Sirhan Sirhan, kdo Kennedyho zabil,“ řekl (Sirhanův advokát Larry) Teeter … Byl to předhozený muž. Jeho úkolem bylo, aby se vrhli na něj, zatímco skutečný zabiják zmizel. Nebyl vědomě zapojen do žádného spiknutí. Byl to nastrčený trouba. Byl v bezvědomí a nebyl si vědom toho, co se děje – byl to pravý Mandžuský kandidát.“

To, že CIA používala kontroly mysli, aby vytvářela zabijáky, je už záležitostí historických análů. Kódovým názvem pro skrytý, ilegální program výzkumů CIA na lidech bylo MK-ULTRA, ten vedla Kancelář vědeckého zpravodajství, což vyšlo najevo v roce 1975 při vyšetřování Churchovy komise a Rockefellerovy komise. Veterán Victor Marchetti se 14 lety u CIA prohlašuje, že tento program pokračuje dál a zrušen nebyl.

Sirhan Sirhan byl podle svého advokáta „nedobrovolným účastníkem spáchaného zločinu, protože byl podroben sofistikovanému hypno-programování a technikám implantace vzpomínek, které ho zbavily schopnosti vědomě v době spáchání zločinu kontrolovat své myšlenky a aktivity,“ a sloužil pouze k odvedení pozornosti od skutečného vraha.

Také Jared Lee Loughner, střelec, který střelil kongresmana Gabrielle Giffordse, a zabit šest dalších lidí, byl posedlý kontrolou mysli.

Byli bratři Carnajevovci podstrčeni nebo vymytím mozků nasazeni k provedení útoku na Bostonský maratón? Tohle je tvrzení, které bude téměř nemožné dokázat, ale vysvětlilo by množství nesmírně rozporuplných okolností ohledně tohoto případu, včetně toho, že ti bratři během přestřelky s policií jasně křičeli: „ My jsme to neudělali.

Teta Tamerlana Carnajeva tvrdí, že na videozáznamu, na kterém se objevila policie zatýkající nezraněného nahého muže, je její synovec, což odporuje oficiální verzi, že Carnajev byl smrtelně zraněn během přestřelky, a naznačuje to, že mohl být zabit, až když byl ve vazbě.

Podle Tamerlanovy matky Zubejdy Carnajevy FBI „kontrolovala každý jeho krok.“ Následně bylo potvrzeno, že jak FBI, tak CIA koncem roku 2011 oba bratry připsaly ne nejméně dva seznamy sledovaných teroristů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com