Pamatujete si scénu z filmu Zjizvená tvář? Dva členové elitní protiteroristické jednotky FBI zemřeli poté, co nacvičovali seskok z helikoptéry na loď s pomocí lana. Oznámila to ve svém prohlášení FBI. Ve zprávě se uvádí několik detailů popisujících smrt zvláštních agentů Christophera Loreka a Stephena Shawa a také to, že helikoptéra měla nespecifikované potíže a agenti spadli z „velké výšky“.


Minulý měsíc se jejich jednotka podílela na zatčení Džochara Carnajeva, podezřelého z bostonských bombových útoků. A v únoru zachránila pětiletého chlapce, který byl šest dnů držen jako rukojmí v podzemním bunkru v Alabamě.

„Kdykoli se děje něco opravdu vážného, FBI povolá Jednotku na záchranu rukojmích. Je to tísňová linka vlády,“ uvedl bývalý zástupce ředitele FBI Danny Coulson.

Irwin Wells, bývalý zvláštní agent FBI, který odešel do důchodu v roce 1990 poté, co 3 roky řídil její pobočku v Norfolku, zdůraznil, že Jednotka na záchranu rukojmích se liší od běžných jednotek SWAT (speciální zbraně a taktika). Uvedl, že zatímco agenti působící v jednotkách SWAT musí vykonávat i práce v kanceláři, členové Jednotky na záchranu rukojmích žádné jiné povinnosti nemají.

Další články k tématu:

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj:  inf.com, hamptonroads.com, legacy.com