Lidská historie je jako enigma. Víme o ní tak málo, a i to je vysoce diskutabilní, jelikož se každou chvílí objevují nové důkazy a poznatky, které vyvrací to, co bylo řečeno. Jsme, jako kdybychom ztratili paměť. Jsme schopni poskládat malé částečky naší historie, ale už z toho neumíme dát dohromady nějaké ověřené vysvětlení. Jako by nám stále jeden puzzlík chyběl. Jedním takovým názorným příkladem je mapa Piriho Reise, kopie ještě starší mapy, vytvořená v Konstantinopoli v r. 1513. Objevena byla r. 1929.

Soustředí se na západní pobřeží Afriky, východní pobřeží Jižní Ameriky a severní pobřeží Antarktidy. Nakreslil ji admirál Piri Reis a jak už bylo řečeno, jde o kopii dokumentu ze 4.st. př.n.l..

Proč je tato mapa tak důležitá

Zaprvé je na této mapě zobrazen kontinent, který údajně nebyl objeven až do r. 1818.

Zadruhé tento kontinent, známý jako “Země královny Maud“ a dnes jako Antarktida, není na mapě pokrytý ledem.

Oficiální výklad tvrdí, že ledová pokrývka tvoří Antarktidu už miliony let, avšak mapa Piriho Reise říká opak a ukazuje, že sever kontinentu zasněžený nebyl. To by znamenalo, že mapa byla vytvořena před miliony let, ale to zase nedává smysl, protože to lidstvo ještě neexistovalo, že?

Univerzitní profesor historie Charles Hapgood si nechal od amerického Air Force průzkumného squadronu potvrdit, že území na mapě skutečně není zasněžené.

K problematice se vyjádřil takto:

„Zdá se, že tato informace byla předávána ústní tradicí. Možná že se o ní dozvěděli od obyvatel Minojské Kréty anebo Féničanů. Tyto národy byly vynikajícími námořníky.“

To ale není všechno. Mapa dokonce zobrazuje i arktické pohoří, které bylo objeveno až v r. 1952.

Další myšlenkou, se kterou přišel Hapgood i matematik Richard W. Strachan, je ta, že se až mapa až moc podobá současným satelitním snímkům. Nebylo by tedy možné, že originální předloha mapa pocházela z fotografií pořízených z velké výšky? Přemýšlejte o tom. Jak je možné, že mapa zobrazuje miliony starou pevninu?

Změníme náš pohled na minulost?

Myšlenka, že tato starodávná mapa vycházela ze snímků pořízených nějakou vzdušnou technologií před hodně dávnou dobou je celkem fascinující, že? Jak by bylo jinak možné, že by bez pohledu z ptačí perspektivy někdo znal skutečný tvar země?

Stejně tak záhadné je, jak Sumerové nebo Mayové byli schopni dělat složité výpočty a identifikovat vesmírné objekty, i když neměli potřebnou technologii, kterou potřebujeme dnes. Tato mapa je tak dalším důkazem, že starověké civilizace byly mnohem vyspělejší, než si vůbec dokážeme představit.

Zdroj: ce.com

(1) Hancock, Graham. Fingerprints of the Gods: Canada: Anchor Canada, 2005

(2) Daniken, Erich. Chariots of The Gods. New York: Berkley Books, 1970