Někdo říká, že Rusko je čím dál izolovanější na Západě (Evropa s USA během posledních 24 hodin zase hrozily eskalací sankcí), a čím dále vítanější v Číně, Indii a ve zbytku ne-Západního světa… A také Rusy pomlouvají, že nemají smysl pro humor. Ale pár dnů poté, co si mluvčí ruské Dumy Sergej Naryškin užil při proslovu v parlamentním shromáždění Evropy sžíravou kritiku za ruskou anexi Krymského poloostrova, tak přišel s nápadem požádat jakousi komisi, aby prostudovala návrh na odsouzení znovusjednocení Německa v roce 1990.


A logika: Na rozdíl od Krymu nedošlo k žádnému referendu o fúzi těchto dvou národů, čímž se následně legalizoval nejmocnější národ Evropy, národ, který ale i přes více než 25 let jednoty zůstává, jak ukazují následující mapy, pořád v mnoha aspektech rozdělený:

Disponibilní příjem

Míra nezaměstnanosti

Demografie – procento mladých lidí

Cizinci – podíl cizinců na obyvatelstvu

Úspěšnost strany krajně pravicových extremistů

Odpady – produkce odpadů na občana

Velikost farem

Více od DPA:

[quote align="center" color="#999999"]

Ruští zákonodárci ve středu řekli, že budou diskutovat o návrhu na odsouzení západoněmecké „anexe“ Východního Německa.

Sergej Naryškin, mluvčí státní Dumy nařídil komisi mezinárodních záležitostí dolní komory parlamentu, aby přezkoumala tento návrh poslance Komunistické strany, hlásí ruské tiskové agentury.

Poslanec Nikolaj Ivanov řekl, že tato komise by měla připravit deklaraci, která odsoudí anexi Německé demokratické republiky Západním Německem. „Na rozdíl od Krymu se totiž v NDR nekonalo žádné referendum,“ řekl podle domovské stránky Dumy Ivanov.

Moskva učinila z Krymu součást Ruské federace v březnu po kontroverzním referendu, které Západ odsoudil jako konané za přítomnosti ruských vojsk.

Naryškin řekl, že by bylo špatně srovnávat sjednocení Německa s Krymem.

„Podle logiky těch, kdo provolávají Krym za anexi, by šlo snadno říci, že Německá spolková republika anektovala Německou demokratickou republiku,“ řekl v neděli Naryškin. Dodal, že Rusko zatím bylo proti takovéto logice, ohlásila státní tisková agentura RIA Novosti.

Východní a Západní Německo se sjednotilo v roce 1990, rok po pádu Berlínské zdi v roce 1989. Toto sjednocení Sovětský svaz výslovně schválil spolu i se Západními spojeneckými mocnostmi, které za Studené války dohlížely na rozdělení Německa.[/quote]

A kdyby tohle selhalo, tak je tu pořád záležitost Jižanské konfederace…

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  zerohedge.com, reformy.cz