Ve zjevné snaze „udržet mediální pozornost na tomto městě a na širším záběru tohoto incidentu se zaměřením na provázané případy – a ne jen na přepolitizování povídačky o rasové diskriminaci, kterou v srpnu zdůrazňovala zpravodajská média,“ věnoval liberální miliardář George Soros 33 milionů $ organizacím sociální spravedlnosti, které pomohly událostem z Fergusonu, aby přerostly z lokálního protestu do celonárodního požáru. Jak to vysvětluje Washington Times:


[quote align="center" color="#999999"]

Ve finančním centru protestního hnutí Fergusonu ale existuje osamělý muž. Ne, není to oběť Michael Brown nebo policista Darren Wilson. Není to ani reverend Al Sharpton, i přes veškerou svou všudypřítomnou kampaň v televizi a v ulicích.

Spíše je jím liberální miliardář George Soros, který vybudoval obchodní impérium, které panuje i v Evropě za oceánem, během čehož kuje politickou mašinérii mocných neziskových nadací, které hýbou americkou politikou a politikařením, ne moc odlišně od toho, jak už to dělal s MoveOn.org.

Bylo to pan Soros, kdo rozpoutal protestní hnutí z Fergusonu pomocí mnoha let financování a mobilizování skupin po celých US, jak ukazují interview s klíčovými hráči a finanční evidence, kterou si Washigton Times prohlížel.[/quote]

Tyto příspěvky, jak hlásí Daily Mail, odhaluje daňové prohlášení Sorosovy soukromé nadace, kde jsou uvedeny tucty různých skupin, které tuto krizi rozhýbaly.

[quote align="center" color="#999999"]

Organizátoři z profesionálních skupin z Washingtonu D.C. a z New Yorku se sjížděli to tohoto města v Missouri v autobusech, aby tu pomocí miliardářova financování koordinovali poselství a lobbování zpravodajských médií tak, aby se o těchto událostech správně referovalo.

Peníze se údajně lily takovým způsobem, aby udržovaly velké množství protestujících v této komunitě v pohybu po dobu několika měsíců za přispění aktivistů zvnějšku.

Mezi tím se šířily spisy z mozkových trustů, aby poskytly dodatečné referování o těchto občanských nepokojích, k nimž se přidalo i policejní zabíjení Erica Garnera na Staten Islan a Tamira Rice, 12, v Clevelandu v Ohiu.

Hybnost pro tyto organizace údajně vytvořili přes své vlastní ‚rezonanční komory‘ rozsáhlým využitím přítomnosti na sociálních médiích, jimiž hýbali ‚liky‘, přeposíláním a komentáři k článkům s vkládáním svých vlastních hledisek.[/quote]

Ředitel Sorosova fondu řekl, že oni nemají přímou kontrolu nad těmito skupinami, kterým přispívají, a řekl, že vše, o co jim jde, je zlepšit odpovědnost. Washington Times řekl:

[quote align="center" color="#999999"]

„Tím, že těmto skupinám pomůžeme zkombinovat politiku, výzkum a sběr dat s cítěním komunitních organizací je do velké míry způsobem k tomu, aby se naše společnost stala zodpovědnější.

Ti incidenty, ať už byly ve Staten Island, v Clevelandu nebo ve Fergusonu, byly spontánními protesty – my přeci nemáme schopnost kontrolovat, co ostatní říkají nebo se rozhodnou říkat, ani jim to diktovat.“[/quote]

Sorosovy peníze uvedly rovněž do chodu hnací motta a kampaně na sociálních médiích, jimiž byl Ferguson vtlačen do povědomí národa.

[quote align="center" color="#999999"]

Jedním z příjemců tohoto financování je i Organizace za zápas černých, která následně zřídila skupinu zvanou Koalice zdvižených rukou, která pomohla s všudypřítomností sloganu „ruce vzhůru, nestřílejte.“

Soros rovněž lil peníze do Aliance léku na politiku, která pracovala na udržování sloganu ‚i na černých životech záleží‘ v oběhu, který se pak vkládal do proslovů politických figur včetně Hillary Clinton.[/quote]

* * *

Že by Nový světový řád (New World Order)?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz