Místo provádění oficiálního testování GMO potravin, kterého se spotřebitelé dožadují již několik let, se ukázalo, že si Americké ministerstvo zemědělství ve spolupráci s čínskou vládou místo toho vybralo tajné testování GMO rýže na malých čínských dětech. Nejzajímavější na tom je fakt, že se úřady pro toto testováno rýže rozhodly poté, co prohlásily, že všechny GMO potraviny jsou prakticky identické s těmi přírodními. Tento výzkumný projekt byl provalen poté, co se Greenpeace údajně dohodlo s Čínským centrem pro kontrolu a prevenci proti nemocem na jeho odtajnění.


V současnosti Greenpeace usiluje o ukončení těchto procesů, které podle neověřených informací stále probíhají. Greenpeace tvrdí, že studie byly prováděny na 24 dětech ve věku 6 až 8 let. Rovněž bylo řečeno, že rodiče s největší pravděpodobností nebyli s tímto výzkumem srozuměni anebo byli mylně informováni.

USDA hledá a zkoumá účinky GMO rýže, rovněž známé jako „zlatá rýže“, na malých dětech.

Krátce poté, co novina vyšla najevo, čínská verze Twitteru explodovala pohoršením a čínské vládní organizace vstoupily do koloběhu s cílem celou věc zlehčit. Tiskový mluvčí univerzity Tufts, právě té, které se účastnila na vývoji rýže, prohlásil, že univerzita nemá o žádném takovém výzkumu ani ponětí, a tento výzkum považuje za nehumánní a neetický. PR manažerka Andrea Grossman uvedla, že tvůrci GMO rýže vždy kladli největší důraz právě na lidské zdraví:

[quote align="center" color="#999999"]

„Vždy jsme kladli největší důraz právě na lidské zdraví a provádíme všechny potřebné kroky, abychom zajistili bezpečnost výzkumů prováděných na lidech.“[/quote]

Čínský vědec Shi-an-Yin připustil účast v tajných GMO výzkumech a poté byl propuštěn ze své práce. Další kolega prohlásil, že o takové studii nemá tušení, a tak nebyl ani propuštěn nebo dokonce zatčen.

Právě tím, jak USDA, tajně testující GMO na malých dětech přehlíží všechna volání po opravdových analýzách, ukazuje, jak moc se je snaží schovat. Koneckonců, proč se vlastně schovávat, pokud by byl výsledek příznivý?Nejspíše proto, že předchozí studie nebyly tak příznivé a agentura se horlivě snaží přijít na to, jak moc nezdravá nová rýže je.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: naturalsociety.com