Brazílie během uplynulého týdne oznámila, že postaví 5 600 km dlouhý optický kabel do Portugalska, aby se tak vyhnula sevření NSA. Navíc oznámila, že ani penny z těch více než $185 milionů, které se očekává, že se za ten projekt utratí, nepůjde americkým firmám, prostě proto, že nechtějí dát americké vládě žádnou šanci, aby se do toho systému napíchla. Je neuvěřitelné, jak daleko jsou lidé, korporace i vlády ochotni zajít, aby se ochránili před vládou Země svobody. Německá vláda zvláště rozčilená z objevů amerického špehování uvnitř jejích hranic přišla s celou řadou unikátních metod k zablokování nastražených uší.


Došlo to až tak daleko, že na oficiálních schůzích přehrávají hlasitě klasickou hudbu, aby pro posluchače z vnějšku přehlušili svoji konverzaci.

Dokonce vážně dumají nad myšlenkou vrátit se k psacím strojům, aby se tak vyhnuli možnému počítačovému dohledu.

Ještě praktičtější brazilská vláda zakázala ve všech vládních úřadech používat technologie Microsoftu, což je cosi, co letos už udělala i Čína.

Rudo-černo-modrý děs teď nahradil Rudý děs z éry Studené války. A to s sebou nese značné náklady.Jen ze samotného odmítnutí amerických IT produktů Brazílií se odhaduje, že americké firmy ztratí v průběhu následujících dvou let $35 miliard.

Tudíž stejně jako začíná upadat vysoký morální kredit této země, tak se to děje i s její ekonomickou silou.

Tu ironii by nikdo neměl přehlédnout; v den, kdy Američané oslavují odvahu svých veteránů v boji proti silám tyranie ve světě, tak v tom nacházíme příklad toho, kde dnes vidí zbytek světa zdroj tyranie.

Budí úžas, jak se v tom situace změnila.

V minulosti svět Americe se značným ohlasem důvěřoval.

Americký dolar býval světovou rezervní měnou. Americký bankovní systém tvořil základ globálního bankovního systému. Americké technologie se staly páteří globálního Internetu.

Americká vláda ale celé desítky let té důvěry zneužívala.

Dnes si zbytek světa uvědomuje, že už není třeba spoléhat na USA, jako tomu bývalo dříve.

A ve světle tolika zneužívání a nevěrohodnosti se lačně pouští do vytváření svých vlastních řešení.

Jen považte, že když Brazílie buduje svůj vlastní optický kabel, aby se vyhnula NSA, tak to zakládá důvod k možnému vytvoření své vlastní alternativy ve finančním systému, aby přímo konkurovali MMF a amerického dolaru .

Počkejte ale, oni to už také dělají. Jsem to popleta, stydím se za to.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz