Spolu s tím, jak Spojené státy pokračují se svými zahalenými útoky na syrskou vládu, objevily se nové cíle amerických náletů. Tentokrát už to nejsou ropné rafinérie, nýbrž obilná sila. Při bombardovací kampani, která probíhala v neděli v noci, „koaliční“ letadla udeřila na „mlýny a úložiště zrnin v Manbij,“ tj. ve městě v severní Sýrii, které je pod kontrolou Západem podporovaných komand smrti. Manbij je umístěný mírně na severovýchod od Aleppa, největšího syrského města, které je samo dějištěm divokých bojů mezi NATO směřovanými silami ISIS a syrskou vládou.


Syrská arabská armáda (SAA) se začala na Aleppo zaměřovat v posledních několika měsících.

Útok na skladiště obilovin silami NATO/GCC je zase jedním z dalších příkladů toho, jak není bombardování Sýrie zamířeno na zničení zástupné armády Západu ISIS, nýbrž na zmrzačení a zničení Assadovy vlády.

Zrovna tak jako bombardování syrských rafinerií spočívá účinek bombardování syrských obilných sil v zabránění Assadovu režimu, aby si mohl vzít zpátky velice potřebné zdroje k zabezpečení svých občanů a svých vojsk po dlouhých bojích s ISIS.

Odstranění obilných sil samozřejmě nijak ISIS nezastaví, ale jen se zašlo o kousek dál přidáním dodatečného břemene na už utlačené a vyhladovělé lidi, co sotva přežívají pod nadvládou tzv. „umírněných rebelů“, jinak také známých jako ISIS.

Je dost zajímavé, že když v minulosti síly Bashara al-Assada zablokovaly ISIS kontrolované oblasti, bez ohledu na to, jak mohla být taková blokáda z hlediska dodávek potravin mírná, tak na to Západ reagoval tvrzeními, že se pokouší „vyhladovět vlastní lidi.“ Ovšem, když komanda smrti zakázala dodávky dětské výživy a potravin do oblastí, která sama kontrolovala, tak to Západ ignoroval a zprávy o tom umlčoval. A když Západ sám přímo bombarduje skladiště potravin, tak to představuje bombardování za demokracii a osvobození lidí od ISIS .

Vůbec nepřekvapuje, že při útoku na skladiště obilovin v Manbij nebyli zabiti žádní bojovníci komand smrti, jen civilisté. Dokonce i příznivec komand smrti Rami Abdulrahman, ředitel propagandistické odnože zvané Syrští pozorovatelé lidských práv, byl nucen přiznat, že v důsledku bombardování došlo jen k civilním obětem.

‚Šlo o pracovníky těch sil. Ti zajišťují lidem potraviny.‘ Nálety ‚zničily ty potraviny, které se tam skladovaly,‘ řekl Abdulrahman.Vojska Spojených států typicky odmítla uznat skutečnost, že byli zabiti nějací civilisté.

Zatímco jakékoliv neúmyslné zabití syrských civilistů Assadovou vládou bylo americkému posluchačstvu prezentováno jako naplánované masakrování nevinných lidí, tak se americké nálety nadále prezentují jako nebeská mana, vytvořená proto, aby zbavila svět islamistického teroru zároveň spolu s brutálními diktátory.

Samozřejmě, že v šedé zóně amerických médií je tu pravda, že Spojené státy vytvářely, financovaly, vyzbrojovaly a usměrňovaly islamistický teror už desítky let, a že ten „brutální diktátor“ ve skutečnosti bojuje za přežití Sýrie. Takové drobnosti jako fakta a realita však nikdy nedostaly volnou cestu skrze Západní mediální kanály.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  globalresearch.ca, reformy.cz