Informace ze spolehlivých zdrojů. Těmito zdroji jsou Novorossia, Ruská federace, EU a Ukrajina. 29.7.2014 odpoledne ukrajinského času Ukrajinské ozbrojené síly vypálily 4 taktické střely SS-21 Točka. Přinejmenším dvě z nich byly jasně zamířeny na Saur Mogila se záměrem otevřít únikovou cestu Ukroušům uvízlým v Kotli. Chviličku před odpálením se posílily jednotky Ruské federace u hranic v oblasti Kotle a severně od Kotle.


Žádná ze 4 raket Točka nezasáhla svůj cíl. Opakuji, žádná ze 4 střel Točka nezasáhla svůj cíl a žádná nedopadla někam, že by se poblíž něco nacházelo. Jak asi víte, tato raketa může nést taktické jaderné, chemické, biologické, klastrovou municí vybavené či vysoce výbušné hlavice o hmotnosti skoro 500 kilo.

Když ty 4 střely místo dosažení svých cílů selhaly, tak Ozbrojené síly Ruské federace okamžitě zastavily své přísuny a zaujaly pozice. 30.7.2014 se drží na těch samých pozicích.

Od doby jejich odpálení došlo ke znatelnému zpomalení bojové aktivity a mluví se o Strelkovovi, který opětovně řekl, že Novorossia je otevřená vyjednávání.

Ty 4 střely Točka byly sestřeleny nad územím Novorossie okupovaným Ukrajinskými ozbrojenými silami, ještě než tyto střely dosáhly výšky, na kterou byly naprogramovány. Sestřeleny byly z území Ruské federace, jak uvádí normálně spolehlivé zdroje. Žádné vizuální důkazy, že Ruská federace sestřeluje systém Točka, ani o systému použitém k sestřelení střel Točka, nebyly poskytnuty.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: vineyardsaker.com