Washington překrucuje zpravodajství podle předem stanované politiky. Ve snaze najít vytáčky k vysvětlení existence důkazů, které ukazují, že to byla ukrajinská vojska, kdo vypálil tu raketu, která sestřelila Let 17 Malaysian Airlines, Washington možná připravuje překroucené zpravodajství rozvědky, která by vinu přišilo „dezertérovi“, aby tak očistili Kyjev.  Jak jsme v pondělí referovali, cenami ověnčenému bývalému reportérovi AP a Newsweeku Robertu Parrymu zpravodajský zdroj řekl, že USA mají obrázky, které ukazují muže oblečené do ukrajinských armádních uniforem obsluhující raketový systém Buk, který sestřelil MH17.


Pokud by se tato informace ukázala být přesnou, tak by to úplně rozcupovalo tu už i tak vratkou povídačku Washingtonu a Kyjeva, že to byli Ruskem podporovaní separatističtí rebelové, kdo odpovídá za tento útok.

Teď to vypadá, že americké ministerstvo zahraničí přesunuje důraz ve své povídačce na zaplašení možnosti, že by to mohl být Kyjev sám, kdo za sestřelení MH17 může. Jak včera ohlásil L.A. Times: „Americký činitel řekl, že by bylo možné, že by tu SA-11 (protileteckou raketu) vypálil dezertér z Ukrajinských ozbrojených sil, který byl vycvičen k používání podobných raketových systémů.“

Svedení incidentu na „dezertéra“ by USA umožnilo vysvětlit, proč ten pachatel, když střílel na linkové letadlo, měl uniformu Ukrajinské armády.

„To prohlášení o možném „dezertérovi“ by mohlo vysvětlit, proč si někteří analytici mysleli, že viděli vojáky v ukrajinských armádních uniformách obsluhující na východní Ukrajině raketovou baterii. Ale má to i jiné zjevné vysvětlení, že americká zpravodajská komunita zřejmě není ochotná přijmout: že by tu raketu mohl vypálit někdo pracující pro Ukrajinské ozbrojené síly,“ píše Parry s dodatkem, že „se možná díváme na zase další případ, kdy americká vláda „překrucuje zpravodajství“ podle žádoucího politického výsledku, stejně jako k tomu došlo během náběhu k válce s Irákem.“

Během posledních 48 hodin utrpěla povídačka ministerstva zahraničí rozsáhlou diskreditaci v důsledku neschopnosti Washingtonu poskytnout tvrdé důkazy založené na čemkoliv jiném než pochybných příspěvcích na sociálních médiích a videích na YouTube od ukrajinské vlády.

Včera během pozoruhodného střetu mezi reportérem AP Mattem Lee a náměstkyní mluvčí ministerstva zahraničí Marií Harf dotlačil Lee Harf do kouta a donutil ji v podstatě uznat, že stanovisko Spojených států stojí zcela na čemsi, co není o moc více než domněnky z příspěvků na sociálních médiích.

Později USA přiznaly, že zatím neodhalily vůbec žádné důkazy o tom, že by snad Rusko bylo s tímto útokem spojeno.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: infowars.com