Zdroj řekl cenou ověnčenému reportérovi, že Washington o odpovědnosti za tuto tragédii lže. Cenami ověnčený bývalý reportér Associated Press Robert Parry se dověděl od zpravodajského zdroje, že Spojené státy mají satelitní snímky, které ukazují, že to Ukrajinská vojska odpovídají ze sestřelení Letu 17 Malaysian Airlines. Při absenci jakéhokoliv řádného vyšetřování mediální rétorika posledních několika dnů natvrdo zamířila prstem k obvinění Ruskem podporovaných ukrajinských rebelů za sestřelení tohoto letounu, ale Parryho zdroj vypráví jiný příběh.


[quote align="center" color="#999999"]

Co mi říkal jeden zdroj, který už v minulosti poskytl o podobných záležitostech přesné informace, je to, že americké zpravodajské agentury mají detailní satelitní snímky raketové baterie, která nejspíš vypálila tu osudovou raketu, avšak tato baterie se jeví jako pod kontrolou ukrajinských vládních vojsk a oblečená je do toho, co vypadá jako ukrajinské uniformy.

Tento zdroj řekl, že analytici CIA pořád ještě nevylučují možnost, že tito vojáci byli ve skutečnosti východoukrajinští rebelové v podobných uniformách, ale předběžné hodnocení je takové, že tímto vojskem byli ukrajinští vojáci. Padly i domněnky, že ti do toho zapojení vojáci byli nedisciplinovaní a možná opilí, jelikož obrázky ukazují cosi, co vypadá jako po dějišti roztroušené lahve od piva, řekl tento zdroj.[/quote]

Ač tisk establišmentu se pokoušel zesměšňovat jakoukoliv otázku ohledně oficiální povídačky, že to ukrajinští rebelové můžou za tuto nehodu, vytahováním otřepaných pejorativních označení za „konspirační teorii“, tak Parryho lze těžko zavrhovat jako potrhlíka, uvážíme-li jeho klíčovou roli při odhalování skandálu Írán-Contras pro Associated Press a Newsweek. Takže opravdu Parryho investigativní práce na zpravodajských záležitostech, za kterou dostal Cenu George Polka, naznačuje, že informace poskytnuté tímto zdrojem stojí za pozornost.

USA a ukrajinské úřady nadále trvají na tom, že to Moskvou podporovaní separatisté mohou za tuto tragédii, a tvrdí, že k sestřelení tohoto linkového letounu použili raketu BUK. To je však v rozporu s tvrzení ukrajinského generálního prokurátora Vitalije Jarema, který uvedl: „Vojáci po sestřelení tohoto letounu s pasažéry presidentovi řekli, že teroristé naše raketové systémy Buk nemají.“

Během dalšího s tím spojeného vývoje audio-experti, kteří prováděli studii autenticity nahrávek zveřejněných ukrajinskými úřady, které poukazovaly na to, že Ruskem podporovaní rebelové odpovídají za raketový útok na MH17, dospěli k závěru, že nahrávka byla vyfabrikovaná.

„Druhý fragment nahrávky sestává ze tří kusů, byl ale prezentován jako jediný audiozáznam. Ovšem spektrální a časová analýza ukázala, že dialog byl sestřihán na kousky a pak ze sestřihů slepen. Ty krátké pauzy v záznamu jsou silně vypovídající: audio-soubor má i zachované časové značky, které ukazují, že dialog byl poskládán z různých epizod, řekl tento expert,“ zpráva ITAR-TASS.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com