„Úřady“ mohou zavírat webovku za webovkou, ale vlnu nových technologií a lidského ducha samotného překonat nemohou a nepřekonají. To je tvrdá lekce, o které se statistici a kolektivisté poučí na tvrdé cestě, kterou budou v nadcházejících letech procházet, jelikož decentralizace a svoboda chystá jeviště pro gigantickou, mírovou revoluci. Revoluci, která už byla plně uvedena do pohybu, a s každým uplynulým dnem nesmírně nabývá na hybnosti. Hedvábné stezce 2.0 (Silk Road 2.0) trvalo jen něco přes měsíc, než se spustila na „temném webu“ a už je tam seznam skoro 500 ilegálních drog.


Jako součást této nové služby jsou i nové bezpečnostní charakteristiky, které uživatelům umožní využití PGP šifrovacích klíčů jako doplňkového autentizačního opatření. Samotná logovací stránka je dokonce parodií na říjnové zabrání původní stránky ministerstvem spravedlnosti. Když ji navštívíte, spatříte tohle:

Více od Forbes:

[quote align="center" color="#999999"]

Ve středu ráno se on-line objevila Silk Road 2.0 a slibuje novou a mírně vylepšenou verzi černého trhu s drogami a dalším kontrabandem, který ministerstvo spravedlnosti před více než měsícem zavřelo. Stejně jako ta stará Hedvábná stezka (Silk Road), která až do svého zavření fungovala jako nejpopulárnější webový bazar k anonymnímu prodeji narkotik, tak i ta nová k ochraně identity svých uživatelů využívá anonymizačního nástroje Tor a krypto-měnu Bitcoin. Už ve středu ráno se předvedla se seznamem téměř 500 drog počínaje marihuanou, přes extázi až po kokain. Dokonce je i administrována novým manažerem používajícím označení Strašlivý pirát Roberts, což je ten samý pseudonym, co přijal i předchozí majitel a manažer Hedvábné stezky, údajně 29-letý Ross Ulbricht, kterého FBI zatkla 2. října v San Franciscu.

Jedinou zřetelně viditelnou změnou oproti minulé Hedvábné stezce, kterou spatříte na temném webu ( dark-web) zaměříte-li se na stránku AllThingsVice, která poprvé publikovala url té nové stránky, je nová bezpečnostní vlastnost, která jako dodatečného autentifikačního opatření využívá šifrovacího klíče PGP. Rovněž má novou logovací stránku, která paroduje oznámení o zabrání stránky, které vystavilo na předchozí domovské stránce Hedvábné stezky Ministerstvo spravedlnosti se sdělením „Tato skrytá stránka byla zabavena“ nahrazeným „Skrytá stránka opět povstala.“

„Myšlenku Hedvábné stezky nemůžete nikdy zabít,“ dočtete se v twitterovém příspěvku nového Strašlivého piráta Robertse, co se objevil dvacet minut před oficiálním spuštěním stránky.[/quote]

Vypadá to, že si to znovu získalo důvěru mnoha dalších uživatelů Hedvábné stezky avšak i tím, že Hedvábnou stezku 2.0 částečně spravuje administrátor z původní Hedvábné stezky, částečně moderátor známý jako Libertas, které sloužil jako jeden z nejhlasitějších vůdců komunity Hedvábné stezky, od té doby, kdy byl uvězněn Ulbricht, údajný Strašlivý pirát Roberts.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com