Každý den mi tu umírají vojáci. Nemocnice jsou přeplněné raněnými. Je velice těžké dívat se na děti bez nohou, které jim utrhl náboj. My budeme bojovat. Ale VELICE potřebujeme pomoc. Včera protivník zcela obklíčil Nikolajevku. Tím nejtěžším způsobem ji ostřeloval všemi typy zbraní – z raketometů, houfnic, minometů, tanků, obrněných vozů. Dochází k velkým škodám, destrukci budov. Zjistit počet obětí není vůbec možné, protože ve městě již nic nepracuje. Naše oddíly, které se teď nacházejí v Nikolajevce, pokračují v boji v obklíčení. Spojení s nimi nemáme. Nikolajevka je zcela odříznuta od Slavjanska.


V současné době se z jihu po trase Charkov-Rostov k Semjonovce blíží velká kolona obrněné techniky protivníka. Zároveň protivník pokračuje v nepřetržitém dělostřeleckém ostřelování města – Semjonovky. Včera byla zničena a hořela nikolajevská tepelná elektrárna.

V podstatě čelíme otevřené genocidě. Protivník, aby zlomil odpor domobrany, používá bez rozmýšlení všechny možné typy zbraní proti civilnímu obyvatelstvu. Je samozřejmé, že když domobranci vidí tu spoušť a smrt civilistů, ztrácejí vůli k dalšímu boji.