Vzpomeňte, že asi před měsícem jsme referovali, že krátce poté, co je Francie ohromena, že jí její největší banku napadá ten úplně nejlepší z jejích kamarádů, USA, s rekordní $9 miliardovou pokutou, tak na tu „pokutu Francie odpověděla oznámením, že vycvičí stovky ruských námořníků v ovládání ve Francii vyrobené válečné lodi,“ Mistral. Jinými slovy, přes všechno tu hněvivou rétoriku o sankcích proti Rusku, je Francie pouze poslední zemí, si musí přiznat, že také nemůže existovat bez podnikání s Ruskem (a to ani nemluvě o zemním plynu), a to i když, nebo obzvláště když, to znamená vyvolat hněv USA, které pak jdou po jejich bankovních institucích. Konec konců, pokud se USA pustí do taktiky spálené země, tak bude Francie potřebovat stabilní obchodní partnery, zvláště pak když jde o takového partnera, který tak řečeno přidává plyn.


Pro připomínku, o tohle v tom všem povyku jde:

Ukázalo se však, že tohle byla jen malá část toho příběhu.

Během dneška při promluvě s ruskými diplomaty v Moskvě Vladimir Putin obvinil USA z vydírání Francie, aby zrušila kontrakt na prodej válečných lodí Mistral Rusku nabídkou, že zruší rekordní pokutu $8,97 miliardy proti BNP Paribas. Od Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Největší francouzská banka včera u soudu přiznala vinu k zadokumentování postupů s téměř $9 miliardami zakázaných transakcí se zapojením Súdánu, Íránu a Kuby od roku 2004 do roku 2012. Této společnosti bude dočasně zakázáno provádět některé americké dolarové transakce.

Francouzský president Francois Holladne odmítl zrušit kontrakt na prodej dvou nosičů helikoptér třídy Mistral Rusku i tváří v tvář kritice z USA.

„My víme o tlaku, jaký naši američtí partneři vyvíjeli na Francii, aby Mistraly Rusku nedodala,“ řekl dnes Putin diplomatům. „A také víme, že naznačovali, že když Francouzi ty Mistraly nedodají, tak by oni mohli potichoučku upustit od sankcí na tu banku, nebo je přinejmenším minimalizovat,“ řekl, aniž by jmenoval BNP Paribas.

„Co je to jiného, když ne vydírání?“ řekl Putin.[/quote]

 No, je to vydírání, ale co horšího, ukazuje to, jak hluboko už USA klesly, když se uchylují k až takovémuto prosazování svého na mezinárodní aréně i u svých tzv. spojenců, což je za Obamy v podstatě vždy.

To ale u člověka budí zvědavost, jelikož zdaleka největším oponentem ruských sankcí v Evropě je Německo – i přesto, co každodenně Merkelová vykřikuje – a jelikož Rusko si určitě USA v nadcházejících měsících antagonizuje, tak by bylo zajímavé vědět, jaké protiprávní a zločinné aktivity USA odhalí u Deutsche Bank v nadcházejících měsících, nejdříve kvůli vydírání, pak kvůli „trestu“ za tu dovolenost nepřipojit se k americké náhle propuknuvší nenávisti k super-velmocenskému sokovi?

A možná lepší otázka: když bude americká zahraniční politika nadále nasměrována takto katastrofickými cestami, znamená to, že nejlepším způsobem, jak profitovat z nekompetence Johna Kerryho a spol. je pouze omezit si v košíku evropské banky? Konec konců, když se to mohlo stát BNP, tak se to určitě stane i jinde v Evropě – na kontinentě, který je, ať už je to dobře nebo špatně, obtočen kolem Putinova plynového prstu.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com