Těžce vyzbrojené, dobře financované a organizované profesionálně si vedoucí armádní síly Islamistického státu Iráku a Sýrie (ISIS) vyrazily z Turecka a ze severovýchodní Sýrie na jih do Iráku, přičemž zabraly Mosul a Tikrit, a teď ohrožují samotné irácké hlavní město Bagdád. Spojené státy budou určitě podsouvat dvě nepodložené povídačky – první, že americkým zpravodajským službám i přes agenty v Iráku a nad nimi ještě špionážní drony se nepovedlo poskytnout varování o této invazi, a ta druhá, že ISIS je něco na způsob soběstačné teroristické organizace, která si staví „stát“ pomocí „vylupování bank“ a sběru „příspěvků“ na Twitteru.


Obrázek: ISIS se jasně nevytvořila spontánně v Iráku, byla jasně vysazena z NATO sponzorované zkázy v Sýrii do severního Iráku, snad ve snaze ospravedlnit vměšování NATO a vytvořit nárazníkovou zónu táhnoucí se přes území Sýrie, Iráku a snad i Íránu s cílem učinit Írán přímým cílem spolu s ISIS.

Wall Street Journal ve své reportáži, „Irácké drama nachytalo USA se staženými kalhotami,“ konstatuje:

To rychle se rozvíjející drama ve středu přimělo Bílý dům ke schůzce vrcholných tvůrců politik a vojenských vůdců, kteří byli nachytáni se staženými kalhotami bleskovým kolapsem iráckých bezpečnostních sil, uznávají oficiální činitelé.

V jiném článku od WSJ, „US tajně nad Irák vypouští drony,“ se tvrdí:

Vedoucí americký činitel řekl, že zpravodajství posbírané v rámci programu malých amerických tajných dronů bylo sdíleno s iráckými silami, dodal ale: „Těm se to ale nelíbilo a nepřineslo to nic dobrého.“ Rychlé územní zisky islamistických sil loajálních k Islamistickému státu Iráku a al-Shamu čili ISIS, tedy výhonku al-Káidy, nachytaly USA překvapené, řekl tento činitel.

Obrázek: Konvoj úplně nových Toyot ISIS, úplně těch samých vozidel, jaké vidíte u všech teroristů, jejichž vyzbrojování přiznává NATO, ať operují kdekoliv od Libye, přes Sýrii, a teď i Irák. Tohle jsou syntetické, státně sponzorované regionální žoldnéřské expediční síly.

I přes zpravodajství posbírané při přeletech dronů a 3 roky probíhající program CIA (zde, zde a zde) všude podél turecko-syrské hranice k „monitorování“ a „vyzbrojování“ tzv. „umírněných“ militantů bojujících se syrskou vládou, USA tvrdí, že byly nachytány „překvapené.“ Kdyby snad k detekci nadcházející invaze nestačily drony a operativci CIA fungující na území ISIS, tak by snad v CIA mohli zvednout některé noviny.

Opravdu i libanonský Daily Start v březnu 2014 referoval, že ISIS otevřeně stahují své síly z provincií Latakia a Idlib v západní Sýrii a přemisťují je na syrský východ – podél syrsko-irácké hranice. Tento článek nadepsaný „Skupina odštěpená od Al-Káidy v Sýrii zanechává aktivit ve dvou provinciích,“ otevřeně konstatoval, že:

V pátek ISIS – která si odcizila mnohé rebely tím, že zabírala území soupeřících velitelů a zabíjela je – ukončila stahování z provincií Idlib a Latakia a přesunula své síly do východní provincie Raqqa a k východnímu okraji severního města Aleppo, říkají aktivisté.

Zůstává tedy otázka, když to věděly libanonské noviny, že ISIS se přesunuje na východ, proč to nevěděla CIA? Jasná odpověď je, CIA to věděla, a jen prostě finguje hloupost na úkor své reputace, aby své nepřátele vylákala k podezření, že tato agentura je nekompetentní, a to radši, než aby přiznala, že je komplicem při tom strašlivém vpádu ISIS, který se teď zařezává do severního Iráku.

Obrázek: Nejhlavnější cesty zahraničních bojovníků do Sýrie jsou vyobrazeny pomocí vložených grafů popisujících nejvíce užívané trasy zahraničních bojovníků na cestě do Iráku, jak je určila zpráva Centra boje proti terorismu z West Pointu z roku 2007 „Zahraniční bojovníci Al-Káidy v Iráku“ (strana 20). Ta samá síť byla později použita k invazi do Sýrie a k pokusu o svržení vlády v roce 2011 navíc s daleko významnější rolí Turecka, a i dnes v roce 2014 k opětovné re-invazi do Iráku.

NEO o tom referuje včetně odkazů na zprávu Protiteroristického centra US Army ve West Pointu “Bombers, Bank Accounts and Bleedout: al-Qa’ida’s Road In and Out of Iraq,” and “Al-Qa’ida’s Foreign Fighters in Iraq,”, které dopodrobna rozvádí rozsáhlou teroristickou síť využívanou k zaplavování Iráku zahraničními teroristy, zbraněmi a penězi, aby se během americké okupace přiživovala umělá „sektářská válka,“ a ta se pak otočila na zaplavování Sýrie teroristy v rámci Západního pokusu o svržení vlády v Damašku.


 

Co ISIS v Iráku dělá?

Zpráva NEO rovněž vystavila článek Seymoura Hershe z roku 2007 „Přesměrování“ dokumentující na 9 stránkách USA, saúdské a izraelské záměry o vytvoření a nasazení sektářských extremistů do celého regionu ke konfrontaci s Íránem, Sýrií a Hizballáhem v Libanonu. Hersh tehdy uvedl, že tito „sektářští extremisté“ by buď měli mít vazby na Al-Káidu nebo být samotnou Al-Káidou. Armáda ISIS valící se k Bagdádu je konečným projevem této konspirace s postavením armády fungující zcela beztrestně, ohrožující svržením syrskou vládu, vyhánějící pro-íránské síly v Iráku a dokonce ohrožující i samotný Írán budováním mostu mezi bezpečnými útočišti Al Káidy pod záštitou NATO v Turecku přes severní Irák až přímo k íránským hranicím. Označením „terorista“ si Západ dává možnost popření toho, že to on vytvořil, nasadil a přes hranici vypustil celou tuhle škálu ukrutností, co zrovna teď páchají.

Obrázek: Údajné území ISIS rozkládající se napříč Irákem a Sýrií. Když je schopná zařídit nárazníkovou zónu s podporou NATO, tak bude schopná provést bezpečně i útok v Sýrii, Iráku a Íránu – v celoregionální sektářské válce, kterou tu Západ už mnoho let režíruje.

Je to de facto re-invaze do Iráku Západními zájmy – ale tentokrát bez přímé účasti Západních sil – místo nich přišly jeho zástupné síly a Západ se zoufale snaží distancovat se od jakékoliv znalosti o tom či jakékoliv spojitosti s tím. Ovšem žádné jiné vysvětlení nemůže připadat v úvahu u rozsahu a profesionality ISIS kromě sponzorství státu. A jelikož je ISIS jasným příjemcem státního sponzorství, je tu tedy otázka, které státy ji sponzorují? S tím jak je Irák, Sýrie a Írán spolu s Hizballáhem sídlícím v Libanonu zakousnut do boje s ISIS a s dalšími franšízami Al-Káidy v celém regionu, tak tu zbývá jediný blok NATO spolu s GCC (zvláště Saúdskou Arábií a Katarem).

To, jak Západ vyhlašuje ISIS za plně ďábelskou, je pokus o přímější intervenci do severního Iráku a východní Sýrie s vytvořením dlouho žádoucí „nárazníkové zóny“, uvnitř níž budou schraňovat zbraně a prostředky i pro větší teroristické expediční síly pro Sýrii, Irák, Írán i další, což jim nabídne možnosti preventivního zapojení Západu do rozdrcení ISIS – když tuhle expediční sílu NATO a GCC zaženou do kouta či až zničí, přičemž se uchytí na dalším geopolitickém bodě přes přemáhání posledního washingtonského „zlosyna“. Ale společná irácko-íránská operace na severu a jihu kolem umístění ISIS i podél tureckých hranic by mohla ISIS obklíčit a sevřít, aby pak byla rozkouskovaná a zničená, zrovna tak, jako to dělá s NATO zástupnými teroristickými silami Sýrie uvnitř svých vlastních hranic.

Ať bude regionální výsledek jakýkoliv, je tu fakt, že Západ provedl re-invazi do Iráku, a to se silami tak brutálními, pokud ne horšími než s těmi, které nasadil podle doktríny „šokového úžasu“ z roku 2003. Irák čeká další těžká okupace, pokud se nezmůže na protiúder zevnitř a spolu se svými spojenci v zahraničí, aby vrátil úder a tuto hrozbu k svému největšímu prospěchu rozdrtil.

Tady ještě fotky z povraždění 1700 iráckých zajatců ISIS, kterými se chlubí na Twitteru:

Konvoj bojovníků ISIS vjíždí do provincie Salahaddin:

Bojovníci ISIS zahajují palbu s pickupu na rozptýlené vojáky v napadených kasárnách:

Bojovníci ISIS jedou v ukořistěném pickupu irácké policie:

Ukořistěný v Americe zhotovený Humvee irácké armády:

Dva bojovníci ISIS pózující s ukořistěnými vojenskými vozidly:

Dva bojovníci ISIS pózující nad mrtvolou iráckého vojáka:

Iráčtí vojáci jsou naháněni do náklaďáku, aby je odvezli na popraviště:

Iráčtí vojáci jsou převáženi na popraviště:

Bojovníci ISIS zahajují palbu na irácké zajatce, kteří leží v mělkém příkopu:

Bojovníci ISIS třímají americké pušky M-16, zatímco zajatí iráčtí vojáci leží tváří k zemi:

Irácký voják si navlékl civilní šaty přes svou uniformu ve snaze se zamaskovat:

Bojovníci ISIS se šikují do řady a popravují zajaté irácké vojáky:

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Tony Cartalucci

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: activistpost.com