Ty salafistické hordy, co si zrovna razí cestu ze severního Iráku na Bagdád, jsou tajnou a specializovanou teroristickou armádou financovanou, vyzbrojovanou a podporovanou Saúdskou Arábií, sunitským kalifátem Iráku a Levanty a NATO. Tento kalifát jinak známý jako Islamistický stát Iráku a Levanty (ISIL) spolu se svými partnery v Rijádu a v Doha přesadil desetitisíce vražedných polovojenských džihádistů z bitevních polí Sýrie na vražedná pole Iráku. Cílem těch fosilizovaných monarchií Saúdské Arábie a Kataru je šířit zhoubnou verzi sunnitského islámu, a porazit tudíž jejich dlouhodobé rivaly z šíitského islámu, zatímco finanční a globální elita Západu tu hraje dlouhodobou hru rozděl a panuj technikami dávno už využívanými Britským impériem.


 

Britské impérium dobíjí Střední východ

F. William Engdahl a další historici ukázali, jak Britské impérium bezohledně dobilo arabský Střední východ, v úsilí, kterému se dostalo pobídek, když si uvědomili, že ropa ve 20. století zastíní uhlí jako hlavní energetický zdroj. Spolu s tím, jak v Evropě zuřila I. Světová válka, spolupracovali Britové s Francií, Itálií a Ruskem, aby tento region vyrvali Otomanským Turkům, kteří se po staletí těšili nezpochybnitelné kontrole nad ním.

Hranice uvalené sem po této válce vytvořily umělé státy Jordánsko, Sýrii, Libanon, Irák a Kuvajt. Britové během války podněcovali přímou revoltu proti Otomanům. Jedním z vůdců vybraných Brity byl i Ibn Saúd, vůdce kmenové wahhabitské sekty ve střední Arábii, který si za britské peníze koupil podporu beduínů. V roce 1925 Saúd s britským požehnáním a penězi svrhl vládnoucího monarchu prince Hijaza a v roce 1932 bylo zřízení království Saúdské Arábie. Po Druhé světové válce a s masivním přílivem peněz od Západních olejářských korporací začal být Dům Saúdů misionářem a vývozcem wahhabitismu, přísné a puritánské verze sunnitského islámu založené Ibn Abd al-Wahhabem. Do roku 2013 vlády celého světa včetně Evropského parlamentu už wahhabitismus považují za primární zdroj islamistického terorismu.

Britská a globální elita chápe, že islámu lze účinně využívat ke kontrole muslimů. „Veškeré politické vedení té doby záviselo na islámu svou legitimitou a všichni političtí vůdci byli pro-britští. Islám byl nástrojem k získání legitimity vlády pro tyranii a korupci arabských vůdců. Pro Západ byl islám přijatelný; šlo jej využít a využíván byl,“ píše Said K. Aburish, autor knihy Brutální partnerství: Západ a arabská elita.

 

Afghánistán, Usáma bin Ládin a al-Káida

Do konce 70. let po úsilí rozdrtit arabský nacionalismus kvůli jeho reakcím na evropský kolonialismus Spojené státy spolu s pákistánskou vojenskou rozvědkou využívané banksterskou frontou nasazující banku Bank of Credit and Commerce International pracující ve stínu použily sunnitských radikálů k vypuzení Sovětského svazu z Afghánistánu. „Dnes už je obecně chápáno, že radikálnímu islámu se dostalo jeho největšího posílení v důsledku úspěšného džihádu mudžahedínů proti sovětským silám, a když se Sověti v roce 1989 z afghánského území stáhli, zůstala tato země plná desetitisíců nezaměstnaných islamistických žoldnéřů, kteří pak obrátili svou pozornost na Západ,“ píše Peter D. Goodgame ve své knize Globalisté a islamisté: Rozdmýchávání „střetu civilizací“ kvůli Novému světovému řádu.

CIA ve spolupráci s pákistánskou ISI zorganizovala afghánské mudžahedíny jako volnou koalici kmenových bojovníků, co šli proti Sovětům. „Afghánští Arabové“ a Usáma bin Ládin tohle úsilí zprostředkovávali. Po vypouzení Sovětů z Afghánistánu se bin Ládin a „al-Káida“, tj. teroristická skupina pojmenovaná po databázi mudžahedínských žoldnéřů uchytili v Afghánistánu a vyhlásili džihád proti Velkému Satanovi Spojeným státům. Ze spolupráce mezi CIA-ISI kromě al-Káidy vzešel i Taliban, skupina sestávající z veteránů afghánské občanské války, kteří přijali regionální verzi wahhabitismu, kterou sem dovezlo pákistánské zpravodajství a Saúdská Arábie.

Jak Infowars.com dokumentuje už déle než desetiletí, tak Spojené státy a jejich evropští partneři v NATO využívali teroru al-Káidy k mnoha politickým cílům, z nichž je zvláště pozoruhodné podvracení neoblíbených vlád a destabilizace islámských států po celé periferii bývalého Sovětského svazu, z čehož je nejpozoruhodnější Čečena. Během americké okupace Iráku různé s al-Káidou spojené a inspirované skupiny přispívaly jako záminka k USA zapojení a ke zřízení vojenských základen a zařízení. Americká a britská kolaborace při „povstání“ vedeném al-Káidou a dalšími sunnitskými skupinami začala být zřejmá, když chytili britské vojáky předstírající Araby, kteří stříleli Iráčany v okupovaném městě Basra v jižním Iráku v roce 2005.

Cenami ověnčený investigativní žurnalista Seymour Hersh v roce 2007 napsal, že Bushova administrativa se sdružila s radikálními sunnitskými živly v Iráku. Proto, aby zřídili to, co ministryně zahraničí Condoleeza Rice popsala jako novou politiku „skrytých operací držených v některých případech v tajnosti, kde se provedení nebo financování ponechávalo na Saúdech, nebo na nich zůstalo i vyhledáván způsobů práce obcházejících normální proces přidělování prostředků Kongresem,“ vysvětluje Hersh s citacemi vládních zdrojů.

 

Libye a zvětšení al-Káidy

Během úsilí o zničení Libye a jejího vůdce Muammara Kaddáfího v roce 2011 začalo být očividné, že Spojené státy a NATO podporují, financují a vyzbrojují militanty přísahající věrnost al-Káidě a radikální wahhábitské agendě zákona šaría.

„Spojené státy změnily stranu ve válce s terorem tím, co jsme udělali v Libyi, když jsme vědomě zařizovali dodávky zbraní známým milicím a postavám al-Káidy,“ řekl britským novinám The Daily Mail v dubnu důstojník CIA Clare Lopez tři roky po pádu Libye a smrti více než 30 000 Libyjců. Tato země je teď už podle plánu klasickým zhrouceným státem, jelikož rivalizující frakce se otevřeně pouští do bitev v ulicích a džihádistické skupiny útočí na parlament v Tripolisu.

 

Sýrie: USA přímo kolaborují s al-Káidou

Nejlépe střeženým tajemstvím skandálu Benghází, přinejmenším co se týče Kongresu, je CIA vedená operace převážení zbraní z Benghází v Libyi novým pobočkám al-Káidy, které pro CIA bojovaly za svržení Bashara al-Assada v Sýrii. Americká podpora různých poboček al-Káidy a jí inspirovaných skupin včetně al-Nusra a ISIL, ať už přímo nebo přes prostředníky je už dobře známá.

„New York Times píší, že 50 členná buňka ‚rebelů‘ vycvičená a vyzbrojená CIA a US speciálními silami se tento týden proplížila přes hranici z Jordánska do Sýrie, aby začala s boji s tamními vládními silami, což je krok, který by měl budit obavy, jelikož ty umírněné síly rebelů jsou teď úplně infiltrovány extremisty z řad teroristů spojených s al-Káidou,“ napsal v září 2013 Steve Watson.

V ten samý měsíc USA nestoudně ohlásily, že vyzbrojují al-Káidu. „Spojené státy oficiálně oznámily, že teď už dodávají ‚smrtící pomoc‘ ‚rebelům‘ zapojeným do útoků proti syrské vládě. Kormě pokročilých komunikačních systémů a vyspělých bitevních zdravotních souprav posílaných CIA teď ministerstvo zahraničí posílá vozidla a také munici, uvádí Washington Post,“ jak jsme tedy referovali.

„Prošli jsme úplným kruhem od pronásledování al-Káidy k nepřímé podpoře al-Káidy,“ citoval Bill Gertz americké činitele, který tohle prohlašoval po slibech z června, že Obamova administrativa zvýší dodávky zbraní.

 

Plán globalistické hry: Dobij a rozděl do zhroucených států

Tony Cartalucci dokumentoval, jak je al-Káidou inspirovaná, ač údajně už od ní odštěpená, ISIL, produktem NATO a saúdské konspirace táhnoucí se už od roku 2007, kdy USA a saúdští tvůrci politiky usilovali o rozpoutání celo-regionální sektářské války k očištění Středního východu od íránského pásma vlivu táhnoucího se od jeho hranic přes Sýrii a Irák až úplně na západ do Libanonu a k pobřeží Středozemního moře. ISIS byla zabezpečena, vycvičena, vyzbrojena a rozsáhle financována koalicí NATO a států z Perského zálivu včetně Turecka (území NATO) hraničícího se Sýrií v té době je podporujícího i tureckým dělostřelectvem a leteckým krytím. Posledním příkladem tohoto byla přeshraniční invaze Al-Káidy do vesnice Kasab v provincii Latakia v severozápadní Sýrii.

Cartalucci cituje Hershe, který ve výše zmíněném článku píše:

Aby Bushova administrativa podvrátila Írán, který je převážně šiítský, tak se v podstatě rozhodla rekonfigurovat priority na Středním východě. V Libanonu administrativa spolupracovala s vládou Saúdské Arábie, která je sunnitská, při tajných operacích, jejichž záměrem je oslabit Hizballáh, šíitskou organizaci, která je podporovaná Íránem. USA se také zapojily do skrytých operací zaměřených na Írán a jeho spojence Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit bylo posílení extremistických sunnitských skupin, které sdílely militantní vizi islámu a byly nepřátelské k Americe a sympatizovaly s Al-Káidou.

Podle Cartalucciho je řádění sunnitů v Iráku o poskytnutí záminky k zapojení NATO do Sýrie a k vyřešení současného patu. „Přes Irák využije NATO svých teroristických zástupců k vytvoření záminky, aby opětovně uvedlo do chodu strategii této ‚nárazníkové zóny‘,“ píše. „Výhled na to, že USA, NATO nebo státy Perského zálivu by měly pomoci Iráku proti ISIS je ironická tragédie – jelikož jasné důkazy odhalují, že ten brutální průnik ISIS byl kolektivním činem právě této koalice, se kterým začali, aby to dovedli k vlastním hrozivým koncům. Místo toho je třeba dát dohromady íránsko-irácko-syrskou koalici k antiteroristické kampani, aby jednou pro vždy zahnaly a rozdrtily NATO teroristické žoldnéřské expediční síly.“

Írán, Irák a Sýrie by se opravdu mohly spojit, aby se zbavily současné wahhábitské metly, která hrozí, že tyto země zabere a destabilizuje region. Avšak, jak jsme se od té doby poučili, CIA, Pákistán a Saúdská Arábie vybudovaly a vypustily teroristické skupiny a další své zástupné spolky, a proto je al-Káida tak vytrvalá a v minulosti už zažila zázračné zmrtvýchvstání.

Globalisté mají primární zájem o rozdmychávání chaosu a rozvratu. Do Iráku v roce 2003 vpadli, protože to byl relativně silný protivník v sousedství – a kvůli tomu to na něj navlékli, aby jej zatáhli do útoků na Írán a do toho osudového na Kuvajt. Bushovo, „Mise skončena,“ nebyla oslavou porážky Saddáma Husseina. Bylo to uznání toho, že Irák byl sražen mezi zhroucené státy na roveň Jemenu a zemí v sub-saharské Africe.

ISIL a další Saúdy financované a podporované teroristické skupiny si mohou přát kalifát na Středním východě. Avšak pro globální elitu může takový výhled přicházet jen na krátký okamžik před jejich hlavním cílem – zdrtit všechny protivníky a rekonfigurovat světový řád k jejich konečnému cíli: zřízení totalitní vlády nad jediným světem.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]