Možná, že Mario Draghi Zero Hedge lhal, když říkal, že pro Evropu neexistuje žádný „Plán B“ (nebo Z), měl ale pravdu, když řekl, že „do Eura bylo investováno ohromné množství politického kapitálu.“ S tím je ale jeden problém: Politický kapitál (stejně jako téměř všechny ostatní formy kapitálu se v Evropě) bezprecedentním tempem rozplývá. Následující mapa od Votewatch je sice ve francouzštině, ale co není třeba překládat, je to, co může Evropa očekávat po volbách do Evropského parlamentu 2014, které začínají dnes a budou pokračovat až do 25.


Krátce – tím, kdo při volbách podle projekcí nejvíce „posílí“, a podle předpovědí zvítězí na místech jako Británie, Francie, Dánsko, Polsko, Finsko a další, je v, co podle projekcí získá navíc 56 parlamentních křesel na rekordních 177 (na úkor lidových evropských stran), což znamená, že vzepětí „zhnusení a štítivosti“ ke konceptu „jednotné Evropy“ je bezprecedentní.

Půjde-li to tímto tempem, tak ještě jedny volby a Euroskeptici budou jediným největším politickým blokem v „Jednotné“ Evropě. Doufáme, že v tomto výsledku vidí problém i skalní eurokraté.

Tak, pane Draghi, není snad čas na další politickou kapitálovou injekci?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com