Demokracie utrpěla zase další téměř smrtelnou ránu a vojensko-průmyslový komplex dále upevnil úchop britských obranných výdajů jmenováním bývalého důstojníka armády a horké hlavy Toryů poslance Rory Stewarta novým předsedou Obranné výběrové komise Westminsteru. Minulý týden Výběrová komise ministerstva vnitra pronesla odsuzující verdikt o britském dohledu nad zodpovědností obrany a tajných služeb k daňovým poplatníkům. Řekla, že odmítnutí generálního ředitele MI5 Andrew Parkera objevit se před nimi a nedostatek účinného dohledu „podvrací věrohodnost jak zpravodajských agentur, tak parlamentu samotného.“


Samozřejmě, že nic se nevyrovná onomu spisu zločinného spiknutí ‚Dodgy Dossier,‘ který vedl USA a Británii k tomu, co v roce 2003 Arabská liga formulovala jako ‚Otevření bran Pekla v Iráku‘. Ale jmenování Stuarta, aby dohlížel na veřejné přezkoumávání UK vojenských výdajů jen dva týdny před tím, co se v Kodani koncem tohoto měsíce sejde politická kabala NATO konference Bilderberg, které je členem, všem, kdo mají ještě oči k vidění, objasňuje, že z těchto krvavých lekcí jsme se nepoučili, a co hůře, budou muset přijít ještě další.

 

Nejmocnější soukromý klub světa

Economist ve svém vánočním vydání z roku 1987 Bildeberg popsal jako ‚Ne Plus Ultra‘ nejmocnější soukromý klub na světě. Jeho moc se určitě během těch uplynulých desetiletí nezmenšila, ani jeho tajnůstkářství. Ač začínal s vyznavači obchodní unie a těmi z nejmocnějších lidí, kteří ji chtěli prosadit, tak Bilderberg nakonec vyhnil na zkorumpované jádro banksterů, královských familií, zbrojního průmyslu, ropných a mediálních baronů a poslanec Rory Stuart následujíc tradici Kissingera, Blaira, Camerona, Osborna a Ballse, na ně vsadil všechno.

V roce 1943, když byla válka v půlce, tak americká mocenská elita zjistila, že nedojde-li k něčemu nesmírně překvapivému, tak Hitler Druhou světovou válku prohraje, takže ‚Skupina studií války a míru‘ při Výboru pro zahraniční záležitosti (CFR) začala potichoučku pro poválečný svět připravovat Marshallův plán. Spolu s Kanceláří strategických služeb (OSS) dali stranou slušný rozpočet k financování celé škály aktivit, které by zajistily, že Evropané nebudou volit komunisty a ekonomicky, kulturně a politicky se v dohledné budoucnosti stmelí s USA.

Britský podplukovník Nick Lock (C) kontroluje svoji výstroj před vedením hlídky s vojáky 1. Batalionu královských Welských střelců v ulicích Showal v okrese Nad-e-Ali v jihoafghánské provincii Helmand. (AFP Photo / Thomas Coex )

Zrozený v nacistickém ‚čarodějném kotli‘ z britské krve

První předseda Bilderbergu princ Bernhard z Holandska se narodil mezi německou aristokracii. Na universitě vstoupil do nacistické strany, pak ještě do SS, oženil se ale do holandské královské rodiny, takže ještě před začátkem války odložil stříbrné smrtihlavy i černou uniformu SS. Do jeho nově adoptovaného Holandska jeho staří nacističtí kamarádi vpadli v roce 1941, takže spolu se svou manželkou princeznou Julianou a holandskou královnou Wilhelminou uprchl do Británie.

Jako bývalého důstojníka SS jej prověřoval šéf špionů Admirality z válečné doby Ian Fleming (pozdější autor Jamese Bonda), a ten po roce sledování Bernharda britské armádě popsal jako důvěryhodného holandského styčného důstojníka.

S rokem 1944 přišel jeden z Bernhardových nejdůležitějších úkolů: dohlížet na holandské podzemí s příchodem zářijového osvobození velké části Holandska. Opovážlivá paradesantní operace polního maršála Montgomeryho, největší v historii, vylíčená ve filmu Cornelia Ryana Příliš vzdálený most z roku 1977, měla kódový název ‚Zahradní trh‘ a jejím záměrem bylo skončit válku do vánoc.

Jako styčného důstojníka pro nadcházející osvobození Arhem poslal Bernhart do Holandska špiona Christiaana Lindemanse s kódovým jménem ‚King Kong‘ vysazeného deset dnů předem, aby připravil bojovníky odporu na výsadek spojenců přes Eindhoven, Nijmegen a přes Rýn do Arhem.

Ale Berhnahardův ‚King Kong‘ místo aby navázal kontakt s holandským podzemím, tak našel nějaké německé vojáky a žádal, aby ho vzali přímo do Abwehru, německého vojenského zpravodajství. Plány spojenců na paradesantní útok byly v rukou nepřítele, protože Berhnardův ceněný Lindemans byl dvojí agent. Znemožnil spojencům všechny důležité prvky překvapení.

Po válce ‚King Konga‘ Britové zatkli a vyslýchali, ale nikdy nedostali šanci z něj ten příběh vytáhnout, protože na základě rozkazů Holanďanů byl vymrskán do Německa, kde pak zemřel za podezřelých okolností.

Operace Zahradní trh (Market Garden) se rozeběhla v neděli 17. září 1944, ale britští výsadkáři v Arhemách byli rychle rozděleni a obklíčeni silami s automatickými zbraněmi, tanky a údernými jednotkami SS, které shodou okolností zrovna vedle odpočívaly. Frostův 2. Batalion, co držel most, nechal zbytek 1. Paradesantní divize v obklíčení tím, co nacisté nazývali Hexenkessel, čili ‚čarodějnický kotel‘, uvízlé na předměstí Oosterbeek.


Ve středu 20. září 1944 spolu s tím, jak byli zbývající parašutisté britského plukovníka výsadkářů Johna Frosta drceni SS pancéřovými jednotkami na Arnhemské mostě, tak byly tanky Granátnické gardy spolu s americkými výsadkáři v těsné, mučivou naději budící blízkosti k nim a ničily poslední německou obranu podél silnice u Nijmegen. Ironií osudu to byl mladý kapitán, který v pozdějším životě předsedal schůzkám Bilderbergu, lord Peter Carrington, který vedl tu bojovou skupinu Granátníků s tanky Sherman, když zabrala ten navýsost důležitý most. To ráno v 8 hodin byl jen 20 minut cesty od možnosti posílit Frosta na Arnhemském mostě a od vítězství.

Ale ač pořád ještě měli asi tak osm hodin, než Arnhemský most nakonec padl do rukou Němců, tak se Carringtonovy síly spolu s Irskou gardou asi tak stovek tanků nevysvětlitelně zastavily hned u Nijmegenského mostu u vesnice Lent a daly si osmnáctihodinový odpočinek. Po válce generál 10. Pancéřové divize SS Heiz Harmel Carringtona shazoval, když říkal: „Britské tanky udělaly chybu, když zůstaly v Lentu. Kdyby se hnuly, bylo by po nás.“

‚Plukovník Frost později vinu za to svaloval,‘ jako o tom referuje Stuar Hill v ‚U tanku do Normandie‘ na ‚jasný nedostatek vervy u Obrněné gardy,‘ který projevili Carringtonovi granátníci. ‚Když porovnal jejich relativně nepatrné ztráty s těmi, které utrpěla 1. Britská paradesantní a US 82. Tak se ještě o čtyřicet let později‘ v roce 1984, ‚postavil na mostě znovusjednocení, zamával pěstí a vykřikl na gardisty do vzduchu otázku: ‚Nazýváte snad tohle bojem!?‘

A tak bylo první konání Bilderbergu v Oosterbeek v Holandsku v roce 1954 velice významné, jelikož bylo na tom samém místě, kde o deset let dříve utrpěla britská armáda 10 000 padlých v jedné z nacistických krvavých lázní II. světové války. Bernhard tuhle hru prodal, a když to vypadalo, že by ji i přes jeho zradu mohli odvážní spojenečtí vojáci zvrátit, tak se Carrington a jeho tankové jednotky v poli zastavily, aby si daly osmnáctihodinovou přestávku na čaj.

AFP Photo / Dan Chung

 

Psychouši se vždy vrací na místo činu

Stejně jako psychopaté, kteří se cítí být nuceni vracet se na místo činu, tak se i princ Bernhard vrátil do Oosterbeek, aby předsedal inauguračnímu zasedání Bilderbergu v roce 1954. Tato konference vedla k podepsání Římské smlouvy, kterou o tři roky později začalo Evropské hospodářské společenství (EEC).

Princ obklopený velikostí a dobrotou poválečného světa doufal, že se nikdo nebude šťourat v jeho důvodech, proč si vybral Oosterbeek. Přinejlepším to byl nejapný žert – a při nejhorším tu bitvu prodal. Ať na to pohlížíme o šedesát let později jakkoliv, mělo by nám být kódové poselství z prvního zasedání Bilderbergu jasné. Deset let po válce byli nacisté zase zpátky.

 

Sedmdesátiletý projekt Bilderbergu je téměř hotový

A tak sedmdesát let po Arnhemském masakru a šedesát let po první konferenci Bilderbergu se už z EEC stala EU. Nová feudální oligarchie NATO Západních banksterů a nadnárodních korporací už vlastní a kontroluje všechny velké politické strany stejně jako téměř vše, co se hýbe na obou stranách Atlantiku.

Někteří tohle už viděli přicházet: bývalý generál SS Paul Hausser, který se stal šéfem HIAG, německé skupiny SS veteránů po válce, tvrdil, že „cizinecké jednotky SS byly ve skutečnosti předchůdci armád NATO.“ Další viděli dopředu podrobnosti transformace nacistů z vojenského na finanční impérium včetně bývalého korespondenta CBS News Paula Manninga v jeho knize z roku 1981 ‚Martin Borman nacista v exilu.‘

Posledním švindlem Bilderbegu je Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP). Tato dohoda učiní z voleb smysl postrádající zbytečnost, když dá nadnárodním korporacím možnost žalovat vlády a ponechá jen chatrný závoj demokracie, aby měla mainstreamová média jak v Evropě, tak v Americe co omílat. ‚Národní státy‘ se stanou pouhými prefekturami a Evropská komise se stane nevolenou vládou Spojených států evropských.

I když obyčejní lidé po celé Evropě i Americe skučí, že chtějí slušné základní standardy jako pitnou vodu, jídlo, přístřeší, zdravotní péči, topení a plnou zaměstnanost, tak je média mainstreamu sotva slyší, protože tohle není ve stylu Bilderbergu. Tito jen lehoučkým závojem zahalení fašisté nás místo toho jen pohřbívají v dluzích, kradou nám volný čas, erodují kvalitu života s dětmi, přáteli a rodinou a obviňují nás za to, že si dovolujeme dožadovat se spravedlivého podílu na výdobytcích lidského pokroku.

Tony Gosling

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca