Jak se dalo čekat, Rusko na poslední „anti-teroristickou“ eskalaci na Ukrajině rychle zareagovalo, jak diplomaticky, tak vojensky. PUTIN ŘÍKÁ, ŽE POUŽITÍ SÍLY NA UKRAJINĚ BUDE MÍT NÁSLEDKY – BBG PUTIN ŘÍKÁ, ŽE POUŽIJE-LI UKRAJINA PROTI VEŘEJNOSTI ARMÁDU, JE TO ZLOČIN – BBG PUTIN ŘÍKÁ, ŽE UDÁLOSTI NA VÝCHODNÍ UKRAJINĚ SE MOHLY ODEHRÁT I NA KRYMU – BBG PUTIN ŘÍKÁ, ŽE V MODERNÍM SVĚTĚ NEJSOU ŽÁDNÉ SANKCE ÚČINNÉ – BBG PUTIN ŘÍKÁ, ŽE SE DOVÍDÁ O UKRAJINSKÝCH UDÁLOSTECH Z MÉDIÍ – BBG


Použití síly proti veřejnosti na Ukrajině by byl „velice vážný zločin,“ řekl ruský president Vladimir Putin na setkání s médii v St. Petěrburgu.

  • Putin řekl, že důsledky proti lidem, kteří se zapojili, budou záviset na tom, jak se na Ukrajině události ještě vyvinou.
  • Putin dodává, že události na východní Ukrajině se mohly odehrát i na Krymu, což ukazuje, že Rusko udělalo dobře, když tam podpořilo referendum, a říká, že Ženevská dohoda nebyla dodržena, neboť extremistické skupiny na Ukrajině se odmítly odzbrojit.
  • Před chvílí zveřejněný klip na YouTube pořízený v Rostovském regionu ukazuje ohromnou kolonu vojenských vozidel pohybující se ve směru region Doněck. Kolonu doprovází 12 bojových helikoptér. Vozidla mají po stranách napsáno „mírová mise.“