Dva týdny po sebevraždě bankéře od JP Morgan, který si skočil pro smrt z vršku budovy, se další mrtvý zaměstnanec této firmy, 37 letý Ryan Henry Crane stává 5. bankéřem ve smrtící sérii během samotných posledních týdnů. Crane byl výkonným ředitelem Globálního tradingového programu u JPM sídlícího v New Yorku a u této firmy byl už 14 let. Ohledně povahy jeho smrti bylo zveřejněno jen málo podrobností s tím, že zprávy pouze uvádí, že po Cranovi zůstala jeho manželka a syn.


„Můžeme pouze doufat, že tenhle znepokojivý řetěz smrtí ve finančním průmyslu – takový, do kterého patřila i sebevražda způsobená nastřelovací pistolí na hřebíky – je čistě náhodný,“ píše Zero Hedge.

Někteří už spekulovali, že ty smrti by mohly být předzvěstí většího finančního kolapsu, ač ve spojitosti s tím tu nejsou žádné tvrdé důkazy, že by opravdu přicházel.

Gabriel Magee, 39 letý vyšší ředitel Evropského ústředí JP Morgan 27. ledna skočil z vršku ústředí banky ve středu Londýna 500 stop vysoko a dopadl na přilehlou střechu v 9 patře.

O několik dnů později to byl Mike Dueker, šéf-ekonom u Russell Investments, co skočil z 50 stop vysokého náspu, což policie označila za sebevraždu. Duekerovo zmizení ohlásili 29. ledna přátelé, kteří řekli, že „měl v práci problémy.“

26. ledna byl nalezen mrtev bývalý ředitel Deustshe Bank Broeksmit doma v South Konsington poté, co policie reagovala na zprávu o muži nalezeném, jak visí na domě. Podle této zprávy měl Broeksmit „úzké vazby s dalším výkonným ředitelem Anshu Jainem.“

Richard Talley, 57, zakladatel American Title Services v Centennial v Coloradu byl také nalezen mrtev, a to minulý týden poté, co se zjevně zastřelil nastřelovací pistolí na hřebíky.

I Tim Dickenson, v Británii žijící komunikační ředitel u Swiss Re AG zemřel minulý měsíc, ač okolnosti obklopující jeho smrt jsou pořád ještě nejasné.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com