I přes neutuchající protesty Kyjeva a samozřejmě skupiny G7 nejzadluženějších národů světa Vladimir Putin během uplynulých týdnů zase jednou Západ úspěšně přehrál a anektoval si Krymský poloostrov, aniž by vypálil jediný výstřel (i když určitě je tu ještě potenciál pro podstatné zhoršení situace, do níž by se vojensky mohlo zapojit NATO s výsledkem, který není zrovna jasný). Trh to už převážně „ocenil“ s převažujícím konsensem nyní diktujícím, že Rusko svůj úchop Krymu podrží, nicméně bez dalších pokusů o anexe: určitě zvláště Polsko v to hodně doufá a modlí se za to.


Nicméně z následujících fotek nasnímaných na ruské straně Východní Ukrajiny, z místa poblíž Bělgorodu a z jiného blízko Rostova, je vidět ruské tanky se teď hromadí, jenomže ne na Krymu, který už nepotřebuje žádnou další ruskou přítomnost, nýbrž se ostentativně připravují na další díl anexe toho, co je rusky mluvící východní Ukrajinou.

Na obrázku níže lze vidět ruská vojska během přesunů u hranic Ukrajiny v Oblasti Bělgorod asi 20 kilometrů od ukrajinských hranic u Charkova: