Rusové vnadili na svou mrkvičku o mnoha miliardách euro – a pak ji rychle schovali, jakmile se vynořili další podrobnosti o tom, kdo to show režíruje (s požadavkem na rozdrcení extremistů, kteří se teď zkouší uchytit u moci.) Evropané však už slíbili ještě větší mrkvičku – o níž předpokládáme, že lze předpovědět, že bude za naprostou abdikaci na suverenitu. Teď se do toho ale vrhají i Američané – když ministr financí Jack Lew na Ukrajinského dočasného vůdce Jacenjuka „naléhal“, aby zahájil rozhovory s MMF, jelikož on a Lagarde se shodli na fondu, který bude nejlepší základnou pro poradenské a financující aktivity (bude-li se o ně ucházet plně stabilizovaná ukrajinská vláda).


Zrovna dnes ráno Ukrajina vysvětlila, že v průběhu následujících dvou let potřebuje $35 miliard…

Rusové dali jasně na srozuměnou, že nejsou potěšeni… (od Interfax)

[quote align="center" color="#999999"]

Moskva v pondělí naléhala na Ukrajince, aby situaci ve své zemi uvedli zpět do „zákonného rámce“ a „rozdrtili extremisty, kteří se zkouší uchytit u moci.“

„Vroucně apelujeme na všechny ty, kdo se na Ukrajině této krize účastní, aby projevili maximální smysl pro odpovědnost a přistoupili k akcím, kterými zabrání dalšímu zhoršování situace, aby ji uvedli zpět do zákonného rámce, a rozdrtili extremisty, kteří se snaží uchytit u moci,“ řekl v prohlášení vystaveném na jejich webových stránkách ruský ministr zahraničí – www.mid.ru.

Ministerstvo projevilo „extrémní obavy“ ze současného vývoje na Ukrajině. [/quote]

Mapa: Procento lidí, kteří podporují zřízení ruštiny jako druhého hlavního státního jazyka

[quote align="center" color="#999999"]

„V posledních několika dnech se stalo hlavní město i několik dalších měst v zemi dějištěm ozbrojených srážek mezi mladými výtržníky spolu s militanty z ultra-pravicových nacionalistických organizací a jednotkami prosazování zákona, které hájily bezpečnost občanů a národní zájmy,“ řekl.

„Militanti nebyli odzbrojeni, odmítají opustit ulice měst, které mají de facto pod kontrolou, a vyklidit administrativní budovy, a také pokračují v násilných aktivitách,“ uvedlo ministerstvo.

„Dohoda z 21. února o urovnání krize na Ukrajině nebyla dodržena, i když její podepsání bylo autentizováno ministry zahraničí Německa, Polska a Francie, přičemž tento dokument uvítaly i Spojené státy a Evropská unie i další mezinárodní struktury,“ uvádí se v prohlášení.

O Evropanech předpokládáme, že se skrývají za MMF a USA.

Ministr financí Jacob J. Lew řekl ukrajinskému vůdci Arseniji Jacenjukovi, že Ukrajina má podporu pro mezinárodní pomocný balíček točící se kolem Mezinárodního měnového fondu a naléhal na něj, aby o tuto pomoc usiloval, uvedl činitel ministerstva financí.

Lew a výkonná ředitelka MMF Christine Lagarde se shodli, že tento fond bude nejlepší základnou pro poradenské a financující aktivity bude-li se o ně ucházet plně stabilizovaná ukrajinská vláda, řekl tento činitel v e-mailovém prohlášení.

Lew a Lagarde o tom mluvili během své cesty zpět do Washingtonu ze schůzky Skupiny 20 národů v Sydney. [/quote]

A aby to vyvinulo trochu více tlaku:

  • S&P SNÍŽIL TŘI UKRAJINSKÉ BANKY NA ‘CCC’; VÝHLED JE NEGATIVNÍ


Vypadá to, ale že odpověď máme … (od nově instalovaného šéfa ukrajinské centrální banky).

  • UKRAJINSKÝ KUBIV PLÁNUJE POZVAT MISI MMF, ŘÍKÁ UNIAN

Což znamená jedinou věc: Ruské odrážení a tudíž raketový růst cen plynu…

Mapa ruských plynovodů do Evropy přes Ukrajinu:

A samozřejmě USA si teď uvědomují, že by v tomhle ringu mohli Rusko dostat do provazů …

  • REPUBLIKÁNSKÝ SENÁTOR MCCAIN ŘÍKÁ, ŽE USA MUSÍ BÝT PŘIPRAVENY UKRAJINĚ POSKYTNOUT DODATEČNOU POMOC

John McCain (R-AZ) vydal dnes následující prohlášení o vývoji na Ukrajině:

[quote align="center" color="#999999"]

„Ukrajinský lid mě naplnil hrdostí a pocitem nevýslovného štěstí. Jejich zápas za demokracii a spravedlnost, jakož i evropskou budoucnost zdaleka ještě nekončí a přišel za vysokou cenu. Ale díky těmto obětem mnoha ukrajinských vlastenců má teď Ukrajina opět naději.

„Během těchto obtížných časů, měl ukrajinský lid štěstí, že měl oddané přátele. Mluvím o neúnavném úsilí amerického velvyslance Geoffa Pyatta a náměstkyně ministra zahraničí Victorie Nuland. Od Bruselu po Berlín, přes Paříž po Varšavu, až k Vilniusu a Budapešti důležitou roli sehráli i evropští vůdci. V posledních dnech jsem mluvil s Vitalijem Kličkem, Arsenijem Jacenjukem i s bývalou ministerskou předsedkyní Julií Tymošenko, a ti všichni byli vděční za mezinárodní podporu, kterou Ukrajina obdržela.

„Teď více než kdy jindy potřebuje ukrajinský lid pokračování podpory od svých přátel. Tato země je na pokraji ekonomické krize a novou vládu a Radu čeká hromada obtížných problémů. Naléhavě je třeba reformy, aby se vyřešily mnohé neudržitelné monetární, fiskální a energetické politiky. Dalších akcí bude zapotřebí k potlačení korupce, posílení vlády zákona, prohloubení demokratických institucí a k přípravě předčasných voleb. Cesta reforem bude obtížná, ale pokud bude nová ukrajinská vláda připravena činit takováto tvrdá – a občas nepopulární – rozhodnutí, bude potřebovat významnou pomoc od MMF a Evropské unie. I Spojené státy musí být připraveny poskytnout další pomoc.

„Ukrajinský lid bude rovněž potřebovat neochvějnou podporu svých přátel kvůli suverenitě své země, národní jednotě a teritoriální integritě. Je hluboce znepokojivé, že někteří na Ukrajině a v Rusku zjevně tyto principy zpochybňují. Nikdo z nás by neměl zapomínat, že ruský president Vladimir Putin veřejně zpochybňoval, zda je Ukrajina nezávislou zemí a zda je Krym ukrajinským územím. Nedávné mediální zprávy založené na nově odhalených dokumentech tvrdí, že ruští zpravodajští činitelé radí ukrajinským bezpečnostním silám při plánování násilného rozdrcení. Je na Ukrajinském lidu, aby rozhodl o ukrajinské budoucnosti, a svobodný svět musí vyslat jednoznačné poselství, že ukrajinské území je nenarušitelné a nedotknutelné.[/quote]

„Ač je cesta vpřed posetá mnoha problémy a nebezpečími, ukrajinský lid vytvořil novou příležitost prosadit svůj sen o demokratické, prosperující a evropské budoucnosti. Spojené státy a všichni přátelé Ukrajiny za ním musí stát.“[/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com