V interview publikovaném 5. února km.ru, generál Leonid Ivašov, bývalý šéf zahraničních vztahů ruského ministerstva obrany a současný president Akademie geopolitických studií, vyslal ostré varování o povaze strategické krize rozvíjející se na Ukrajině: [quote align="center" color="#999999"] „Činitelé Evropské unie a americký ministr zahraničí John Kerry se zjevně věnují hlubokému a důkladnému studiu učení Dr. Goebbelse a pořád v tom pokračují. … Prezentují všechno naopak k realitě.


To je jedna z pouček, kterou nacistická propaganda nasazovala nejúspěšněji: … Obviní stranu, která je brání, z agrese. To, co se děje na Ukrajině a v Sýrii je projektem Západu, novým typem války: na obou místech vidíte jasný protiruský postoj, a jak dobře víme, dnes války začínají operacemi psychologického a informačního válčení. … Kerry a Obama v Kyjevě podněcují to, co ve své zemi drsně potlačují. Evropští vůdci rozbíjejí nepovolené demonstrace požárními stříkačkami, uvrhávají demonstranty do žalářů, zatímco v případě Ukrajiny dělají přesný opak, a na vrchol toho všeho hrozí Rusku. Tohle je logicky součástí informací války.

„Mějte na paměti, že pod pláštíkem tohoto informačního ruchu vjíždí do Černého moře americké lodě a jsou poblíž Ukrajiny. Do Evropy posílají mariňáky a začínají tam vysílat více tanků. … Vidíme to, že v patách dezinformačním operacím se začínají připravovat vyloďovací a dost možná letecké operace.

„Oni ani ty opoziční vůdce Klička, Jacenjuka a Ťahniboka nenaučili efektivně vládnout. Pro ně je hlavní věcí dostat se k moci a zničit ukrajinský stát.“ [/quote]

V současnosti je na Ukrajině parlament v Kyjevě a parlament v Charkově. Parlament zbavil Janukoviče jeho pravomocí a odvolal jej, ten ale říká, že k tomu nemají pravomoc, a odmítá odstoupit. Poslední zprávy jsou, že president je v Doněcku. Ve skutečnosti tam není ani jedna osoba, co by to tam vedla. Je to chaos. Všechno, co má něco společného s ‚rebelií‘ zavání Západním loutkářstvím a fašismem. Všechno kolem Janukovičových přívrženců zavání Ruskem. Zrovna teď dochází k masivním protestům v ulicích na Krymu, protože chtějí vstoupit do unie s Ruskem. Rusko prohlásilo, že je připraveno zdvihnout vojska, aby ochránilo etnické Rusy, kterých je na Ukrajině 7-8 milionů. Situace je velice těkavá a mění se z hodiny na hodinu. Zůstaňte naladěni…

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca