Americká vojska střeží maková pole v Afghánistánu (fotografie) Předmluva: Jak už si mnozí všimli, vláda USA – přinejmenším občas v určitých částech světa – ochraňovala drogové operace. (Velké americké banky rovněž perou peníze drogovým kartelům. Viz ZDE, ZDE, ZDE a ZDE. A opravdu drogoví dealeři udrželi bankovní systém nad vodou během propadu do finanční krize v roce 2008. To je však mimo téma tohoto článku.) Americká vojska otevřeně říkají, že ochraňují afghánská maková pole:

Jak Wikiepedia uvádí:

Produkce opia v Afghánistánu od počátku americké okupace v roce 2001 roste.

Public Intelligence vydal  série fotografií ukazující americké  – a USA vycvičené afghánské – vojáky střežící makovicová pole v Afghánistánu. Public Intelligence nás informuje, že tyto všechny fotky jsou ve veřejné doméně a nepodléhají copyrightu a ujistili mě, že mám všechna práva je reprodukovat.

Předkládáme tyto fotky a doprovodné popisy z Public Inteligence bez dalších komentářů.

Seržant amerických jednotek US Námořní pěchoty Noel Rodriguez vedoucí družstvo Alpha Company 1. batalionu 7. regimentu když bojové družstvo 6 tohto regimentu komunikuje s doplňkovou jednotkou během hlídkování v Sanginu v provincii Helmand v Afghánistánu 1. května 2012. Mariňáci hlídkují, aby zajistili bezpečnost v této oblasti a stýkali se s místními obyvateli.

Zdroj: globalresearch.ca

]]>