Tato záhada přiživuje obavy, že radiace si nachází cesty přes celý Tichý oceán. Experti žasnou nad zjevným úhynem populace sardinek na západním pobřeží a tato záhada přispívá k už dlouhému seznamu divných událostí vyskytujících se v prostředí od příchodu Fukušimské radiační katastrofy. „Vědci nemají jistotu v tom, co způsobuje největší zhroucení populace sardinek za generaci, o které se předpokládá, že vyvolá zkázu v potravním řetězci a způsobí problémy těm, kdo rybaří,“ uvádí nedávný článek v Los Angeles Times. Prudký 74 procentní pokles populace sardinek není první, který byl kdy zadokumentovaný, je ale nejdrastičtější za posledních 60 let, uvádí Times.


Na počátku roku 2011 populace sardinek zažívala naprostý boom. „V posledních 100 letech se počet malých ryb – jako sardele, sledi, ančovičkové šproty a sardinky podle studie zdvojnásobily,“ ohlásil v únoru 2011 Daily Mail, pouhý měsíc před tsunami, které rozbilo jaderný reaktor Daiiči v japonské Fukušimě.

Tento ohromný pokles ryb následuje po sérii divných událostí v oceánu, jejichž příchod je zjevně synchronní s načasováním tohoto protavení jaderného materiálu.

San Luis Obispo Tribune přetiskl ten článek L.A. Times v rybářském přístavu na Avila Beach v Kalifornii takhle katastrofickém kontextu.

Nedávná studie např. zjistila, že 98 procent oceánského dna je pokryto odumřelým mořským životem, což je číslo, které vyrostlo o 97 procent jen za poslední dva roky. „Během 24 let této studie byla ty poslední dva roky s prozatím největším množstvím detritu,“ řekl v listopadu National Geographic mořský biolog z Monterey Bay Aquarium Research Institute.

Mořští biologové rovněž zkoumají příčinu „tavení“ mořských hvězdic po celém západním pobřeží, tj. záhadné choroby, kterou vědci označili za „chorobu čistící od mořských hvězdic.“ Během šetření radiace na západním pobřeží tým Infowars tuto chorobu objevil rovněž v Charlestonu v Oregonu, který byl do té doby považován za nepostižený.

Skutečnost, že spad z jaderné katastrofy ve Fukušimě by měl podle předpovědí dosáhnout US pobřeží do roku 2014, navíc s faktem, že vědci brzy začnou monitorovat příznaky fukušimském radiace u kalifornských chaluh vedl mnohé ke spekulacím, že výron radiace pobřeží již zasáhl.

Opravdu, čteme-li si důkladně o západním pobřeží, tak to vypadá na potvrzení uvedeného. Radiace pozadí snímaná téměř neustále na každém místě je na téměř dvojnásobku normálních hodnot, což je varovný ukazatel, že ionizující záření možná už lidi žijící na západním pobřeží Severní Ameriky bombarduje.

Nedávno americká vláda nakoupila 14 milionů dávek jodidu draselného, čímž rovněž přispěla k obavám, že radiace si už našla cestu na západní pobřeží.

I přes vršící se hromady důkazů, že v Pacifiku se určitě děje něco divného, tak federální vláda spolu i s japonskou vládou a některými oficiály od akademiků odmítají uznat souvislost s tímto zničeným reaktorem.)

Adan Salazar

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com