Minulý pátek 5. dubna ve svém projevu k 38. výroční konferenci Exportní-importní banky Spojených států ve Washingtonu D.C. viceprezident Joe Biden tvrdil, že „přijatým úkolem, který teď před námi stojí, je vytvořit nový světový řád.“ (Viz jeho projev na videu níže.) Když začnou globalisticky smýšlející politici, bankéři, akademici a ředitelé korporací mluvit o „novém světovém řádu“, citliví lidé bijí na poplach. Je tomu tak, protože během posledních několika desetiletí se zjevně ukázalo, že v elitě, v globalistických kruzích je tenhle výraz kódovým slovem pro „globální správu“ a nakonec světovou vládu.


A samozřejmě se stejnou jistotou, s jakou po dni přichází noc, „progresivní“ média se jak v médiích hlavního proudu, tak v alternativních médiích vždy okamžitě vrhnou na každého, kdo na tento zjevný fakt poukáže.

Tudíž i Gawker.com 7. dubna chvatně satirizoval obavy z NWO ve webovém článku „Vánoce konspiračních teoretiků přišly už brzy, protože Biden použil výrazu ‚Nový světový řád‘“:

To temné dunění, které jste zaslechli v pátek odpoledne, byl zvuk tisíců škodolibých konspiračních teoretiků, nažhavujících své webkamery (a vzrušeně se vrtících na svých písařských židlích jak dítě v hračkárně), jelikož vicepresident Joe Biden použil výrazu „Nový světový řád“ (New World Order), když popisoval na konferenci Exportní-importní banky ve Washingtonu obchodní zákony.

Gawker.com přichází se závěrem: „Pátek byl pro konspirační teoretiky všude dnem palcových titulků, jelikož ukecnutí vicepresidenta, známého brebtáním zažehlo zase další úchylnou diskusi o tom, jak chápat svět.“

Pisatel Gawker.com pouze omílá ten samý klam Čaroděje ze země Oz („Odveď jakoukoliv pozornost od muže za oponou“), který kartel mediálního mínění jediného světa propaguje už desetiletí. Člověk se až diví, jak se mu mohlo podařit vyhnout se obvyklému odkazu na alobalové klobouky, spatření Elvise a nepozemšťany z UFO! Ale rozumné lidi lze omluvit, že se nenechali tak snadno odradit tímto zjevným klamem. Nyní už je spousta důkazů pro přesvědčení každého, kdo má pocit, že návrhy a odkazy na „nový světový řád“ jsou nevyhnutelně svázány s úsilím o erozi národní suverenity, a že vedou přes neustálé politické a ekonomické integrace na regionálních a globálních úrovních ke světové vládě.

Poznámky k anglosaské symbolice: O klamech Čaroděje ze země Oz k manipulaci veřejného mínění se lze poučit např. z tohoto on-line českého článku: ZDE

Alobalové klobouky se vyskytovaly v jistém extrémně populárním Béčkové sci-fi před několika generacemi jako obrana proti ovládání mysli řídícími vlnami vysílanými manipulativní elitou. Od té doby jsou ale i používány pro posmívání se paranoikům, kteří věří, že jim někdo vysílá do hlavy a brání se tomu, a samozřejmě těm „paranoikům“, kteří vidí za vládní propagandou spiknutí.

Do doby, kdy president George H. W. Bush pronesl v roce 1990 svou omračující sérii apelů na nový světový řád (viz video níže) byli si už pravidelní čtenáři tohoto magazínu vědomi, že zasvěcení funkcionáři jak Demokratů, tak Republikánů to už mnoho let přes nesčetné programy tlačí k jediné světové vládě.