Pochutnáváte si na sushi nebo na mořských plodech z Tichého oceánu? Po přečtení tohoto článku byste si to měli rozmyslet. Když přijdou ke slovu zmínky o ekologických katastrofách, nukleární odpad z Fukušimy řadíme mezi ty nejhorší, které se staly za několik posledních desítek let. Andrew Kishner, zakladatel stránky www.nuclearcrimes.com vytvořil velký zdroj informací, které popisují, co se událo ve Fukušimě a jsou spojeny s jadernou katastrofou. Na jeho výzkum se můžete podívat kliknutím ZDE. Následují řádky jsou napsány Gerym Stamperem s ohledem na to, co probíhá ve Fukušimě.


Z Fukušimy přicházejí spíše horší zprávy o vývoji situace. Společnost TEPCO konečně přiznalo, že radiace proniká do Tichého oceánu a nezdá se, že by měla ustat.

Zdá se, že něco mezi 300 až 450 tun kontaminované vody, které obsahuje radioaktivní jód,cezium a stroncium 89-90 teče do Tichého oceánu z Fukušimy každý den.

Pro představu, jak velká je tato přírodní katastrofa japonští experti přirovnávají Fukušimu k výbuchům atomových bomb v Hirošimě a Nagasagi s tím rozdílem, že katastrofa ve Fukušimě je 20 až 30 krát horší.

Je zde celá řada faktů, které nebyly řečeny. Informace existují, ale pro jejich získání musíme jít hodně do hloubky a rozhodně nečekejte, že na ně narazíte ve večerních zprávách, vlastněnými nadnárodními korporacemi.

Aktuálně:

[quote align="center" color="#999999"]

TEPCO je přesvědčeno, že 10 bilionů becquerelů stroncia-90 a také 20 bilionů becquerelů cesia-137 prosáklo do oceánu z poškozeného komplexu reaktoru od 5.11. Becquerel (symbol Bq) je jednotka intenzity záření zdroje radioaktivního záření v soustavě SI ( ZDE). Tohle je směšně malý odhad. Hladina radioaktivního tritia v mořském přístavu Daiichi pomalu zvyšuje a zvyšuje. [/quote]