Světové uznávaný přírodovědec Terrence Ingram, který kdysi zachránil orla bělohlavého ze seznamu ohrožených druhů, nedávno narazil na ministerstvo zemědělství v Illinois, které zabralo jeho soukromě vlastněné včely. Toto ministerstvo mu zabralo včely, které byly odolné vůči pesticidům v GMO a zabilo zbývající zdravé královny v jeho úlech. Ingram zkoumal účinky Roundupu, herbicidu v nejlépe prodávaných frankensteinovských potravinách od Monsanta, které mají tyto plodiny učinit odolnější vůči škůdcům. Sám Roundup vykazuje dlouhý seznam negativních účinků, u tohoto produktu bylo rovněž prokázáno, že zabíjí lidské ledvinové buňky. Mnohé z těch škodlivých účinků Roundupu vytváří aktivní glykofosfátová složka.


Ingram pěstuje svoje včely už 58 let a zkoumá účinky Roundupu na včely déle než 15 let. „Zničili 15 let mého výzkumu,“ řekl Prairie Advocate, když mluvil o tom, jak mu ukradli většinu jeho chovu. Lze se domnívat, že tyto výsledky jeho výzkumů nejspíš nebyly nadšenou zprávou o přínosech pesticidů z GMO.

Ministerstvo zemědělství údajně zabralo Ingramovy včely, protože byly napadeny nemocí známou jako mor včelího plodu. Ingram však řekl, že by mohl dokázat, že to prostě není pravda, a měl v úmyslu to provést při dubnovém slyšení. Bohužel, jeho včely mu zabrali v březnu a jsou ztraceny.