Wikileaks uvolnila 95 stránkový dokument o 30 000 slovech dopodrobna formulující Transpacifické partnerství (TPP). Tato tajná globalistická dohoda bude mít vážný dopad na širokou škálu otázek včetně internetové svobody, medicíny, patentů a občanských práv. Tato kabala se sejde v Salt Lake v Utahu mezi 19. a 24. listopadem. Text konceptu pro Kapitolu práv k intelektuálnímu vlastnictví v TPP formuluje opatření k realizaci nadnárodně „vynucovaného režimu“ konstruovaného k podřízení si národních zákonů a suverenity globalistickým konstruktům.


TPP je zdaleka největší a nejutlačitelstější dosud vykonstruované ekonomické ujednání. Bude mít dopad na ohromujících 40 procent celosvětového HDP. TPP je předjezdcem před stejně utajeným USA-EU Transatlantickým obchodním a investičním partnerstvím (TTIP). Obě tyto smlouvy dohromady pokryjí 60 procent světového HDP a vylučují Čínu.

Vynucení se zařídí přes „nadnárodní arbitrážní tribunály, jimž se očekává, že se soudy suverénních národů podvolí.“ Podle dokumentu mohou globalistické soudy provádět slyšení i s tajnými důkazy.

Aspekty této dohody navíc připomínají dohody SOPA a ACTA s drakonickými dozorčími mechanismy. Počátkem roku 2013 tisíce webových stránek provedly „zatmění“, aby projevily solidaritu s opozicí vůči SOPA, čili Stop Online Piracy Act, legislativě, která vážně ohrozila funkcionalitu internetu. „SOPA byla pokusem dát moc nad informacemi zpět do rukou nepatrné elity, která rychle ztrácí schopnost kontrolovat, co masy čtou, poslouchají a na co se dívají,“ napsal v lednu 2012 Mac Slavo.

„Už od počátku procesu koncipování a vyjednávání jednotlivých kapitol TPP to bylo zahaleno do bezprecedentní míry utajení,“ uvádí Wikileaks v prohlášení o tomto úniku TPP konceptu. „Přístup ke konceptům kapitol TPP je před obecnou veřejností zcela chráněn. Členové amerického Kongresu si mohli prohlédnout jen vybrané části se smlouvou spojených dokumentů za velice omezujících podmínek a pod přísným dohledem. Už před tím bylo odhaleno, že jen tři lidé z každého z národů účastnícího se TPP mají přístup k plnému textu dohody, zatímco 600 ‚obchodních poradců‘ – lobbyistů chránících zájmy velkých korporací jako Chevron, Halliburton, Monsanto a Walmart – dostali uděleno privilegium přístupu i ke kritickým částem textu smlouvy.“

Obama je odhodlán tuto utajenou dohodu urychlit. „Americké administrativa agresivně prohnanými fígly TPP legislativním procesem USA protlačuje,“ řekl redaktor Wikileaks Julian Assange.

„Pokud bude zaveden, tak TPP režim nakládání s IP adresami pošlape práva jednotlivců a svobodu projevu stejně jako hrubý nájezd na intelektuální práva a na creative commons. Pokud budete číst, psát, publikovat, myslet, naslouchat, tancovat, zpívat nebo vynalézat; budete-li pěstovat nebo konzumovat potraviny; jste-li teď nemocní nebo jednoho dne nemocníte, tak vás má TPP v kříži svého zaměřovače,“ dodal Assange.

  • Další články k tématu ZDE .

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com