Nakonec vlajková loď mezi německými deníky Frankfurter Allgemeine Zeitung píše, že přes ty stovky miliard euro, které Německo utratilo za závazek omezit emise CO2, emise tohoto „klimatického plynu“ v roce 2013 stouply. Nejenže je toto úsilí pro Německo nesmírně nákladné, ale rovněž se ukazuje být neprosto neúčinným. A i kdyby snad účinné bylo, tak by německé omezení CO2 vedlo pouze ke snížení méně než desetiny stupně v oteplení do roku 2100. V každém případě to všechno představuje ekonomickou hloupost.


FAZ píše, že se očekává, že německé emise budou v roce 2013 o 20 milionů tun vyšší, což je prudký 2% nárůst.

A důvod německého neúspěchu v boji s tímto údajně klima oteplujícím plynem? FAZ píše: „Převážně studené zimy vyhnaly nahoru spotřebu plynu. Emise z vyšší spotřeby uhlí a ropy rovněž značně vyletěly.“

V kostce: Studené počasí hatí německé pokusy bojovat s oteplováním. Ten neskutečný nesmysl nemá konce.

 

Naděje, že COP 19 už teď uvadá

Ingemar Nordin, ze švédského klimatického blogu Stockholms Initiativet dnes varoval, že COP 19 už teď vypadá jako propadák a cituje Reuters, kde píší:

[quote align="center" color="#999999"]

„Světové vlády se nejspíš příští týden vykroutí z plánů na ambiciózní dohodu o klimatické změně v roce 2015, když jim starost dělá ekonomický růst, který přinejmenším zčásti překrývá varování vědců před nárůstem teplot a hladin moří.

Od roku 2009, kdy začala být varování vědců daleko hlasitější, se objevily nové faktory, které občas tlumí dopad jejich poselství, že je to lidská aktivita, co řídí oteplování. Nově se vynořující ekonomiky jako Čína a Indie, u nichž skoncování s chudobou nesmírně závisí na levném, silně znečišťujícím uhlí, se zdráhají přidat i přes nárůst emisí a znečištění, které dusí města.

Mnohé země, zvláště v Evropě, mají obavy, že klimatické politiky, jako systémy štědrých podpor pro solární energii, vytlačují spotřebitelské účty za energii.“[/quote]

Nordin dospívá k závěru: „Ta stará naděje, že tyhle mega-summity povedou k závazné mezinárodní dohodě, je malá.“

P. Gosselin

Zdroj:  notrickszone.com