Ach Silvio, ty se nikdy nezměníš, a když je to možné, tak nerezignuješ: ten komediální svět italské politiky už nikdy nebude bez tebe tím, co býval. Poslední úryvek od tohoto miliardáře se slabostí pro snadno dostupné nezletilé žínky pochází z interview vedeného italským televizním žurnalistou Bruno Vespou kvůli jeho poslední knize a shrnuje ho Reuters. Ten vtip: „Bývalý italský ministerský předseda Silvio Berlusconi řekl, že jeho děti se cítí být perzekuovány zrovna tak, jako byly židovské rodiny v nacistickém Německu, protože jej pronásleduje veřejná správa této země, která jej chce vyřadit z politiky.“


Mohlo by tomu být tak, že chudáku Silviovi až teprve teď dochází, jak se ta politická hra hraje, a že „spravedlnost“ této země funguje přívětivě jen, když soudci ten den dostanou obálku plnou hotovosti.

Teď, když je Berlusconiho politická hvězda už konečně zhasnutá a stát kousek po kousku tomuto mediálnímu magnátovi rozbíjí jeho impérium, tak se pravděpodobnost takovýchto budoucích obálek daleko zmenšila, a tak se Silvio snad nakonec poučil, co to znamená stát na druhé straně „zákona“? A co se týče Silviových privilegovaných dětí: no, ty prostě mohou vzít svá soukromá trysková letadla a odletět do takové země, kde nejsou až tak perzekuovány – což privilegované židovské rodiny v nacistickém Německu mohly těžko.

Od Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Když odpovídal na otázku, zda se ho jeho pět dětí neptalo, zda neprodá své mediální impérium a neopustí Itálii, aby unikl problémům se zákony, Berlusconi řekl: „Mé děti říkají, že se cítí jako židovské rodiny v Německu za Hitlerova režimu. Opravdu, každý je proti nám.“

Berlusconi, který protestuje, že je nevinný v sériích soudních případů, z nichž obviňuje levicovou veřejnou správu, je dobře znám i svými kontroverzními poznámkami, jako když po jeho prvním zvolení v roce 2008 prohlásil presidenta Baracka Obamu za opáleného.

Během horké výměny názorů v roce 2003 v Evropském parlamentu přirovnal Berlusconi Martina Schulze, německého sociálního demokrata, který je teď presidentem tohoto shromáždění, k bachaři v nacistickém koncentráku.

Berlusconi, 77, a jeho rodina patří podle magazínu Forbes mezi 200 nejbohatších miliardářů světa s odhadovaným majetkem 6,2 miliard euro (8,35 miliard USD).

Jeho letošní odsouzení za daňový podvod představuje vážnou hrozbu jeho desítky let trvající politické kariéře, protože s tím přichází i zákaz veřejných úřadů, ač průzkumy ukazují, že by ho miliony Italů pořád volily.

Berlusconi je rovněž souzen z obvinění, že měl placený sex s nezletilou, a že pak zneužil svoji úřední pravomoc, když jí zařídil propuštění z vězení, když ji zavřeli za krádež.[/quote]

V tom všem je ironií to, že Berlusconi je v porovnání s průměrným americkým politikem světec. Ovšem potud, pokud funguje Bernankeho stroj na blahobyt, tak nebezpečí, že by kterýkoliv Spojenými státy koupený a placený maňásek Wall Streetu trpěl stejnou či horší „persekucí“, asi těžko stojí vůbec za řeč.

Tyler Durden

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com