Policista z amerického policejního oddělení v Dallasu byl vystaven těžké kritice poté, kdy jej domácí dohledová kamera zachytila, jak bez jakékoliv provokace zahájil palbu na duševně nemocného muže. Záznam odporuje tvrzení policistů, že po nich muž agresivně vyrazil. Aby to bylo ještě horší, policie zřejmě ve své zprávě, co se opravdu odehrálo, lhala.  Bobby Gerald Bennett, 52 let, který trpí paranoidní schizofrenií a bipolární poruchou, po hádce se svou matkou vyšel doprostřed ulice a začal se projíždět na kolečkové kancelářské židli.


Jejich sousedka Maurce Bunch údajně řekla Bennettově matce Joyce Jackson, aby nevolala policii, ale Jackson je už zavolala.  „Řekli, že pošlou speciálně vycvičené policisty,“  uvedla  podle zprávy v Dallas Morning News Jacskon.

Celou tu záležitost zachytila dohledová kamera namontovaná na předních dveřích u Bunch. Spolu s výpověďmi Bunch ty záznamy vypadají, že jsou v přímém rozporu s policejní verzí událostí.

„Co se děje?“ zeptali se policisté podle Bunch. „Přicházeli k němu a ten jen odstrčil svou židli dozadu. Postavil se. Oni v tom okamžiku vytáhli své zbraně a řekli: ‚Zůstaň.‘ Možná i řekli: ‚Zahoď ten nůž.‘“

Během 30 sekund po příjezdu policista Cardan Spencer vypálil čtyři výstřely na Bennetta, který se podle svědků zdvihl z křesla, ale zůstával v naprostém klidu. Hlášení o zatčení uvedlo policistu Spencera jako oběť a tvrdilo, že on a jeho parťák reagovali na „přivolání k narušiteli, jež se týkalo muže s nožem…“ Rovněž uvádí, že ji Bennett údajně řekl: „Budete tu potřebovat více policistů,“ a tvrdí, že k nim udělal „několik kroků s agresivně pozdviženým nožem.“