Fronta al-Nusra Al-Káidy a další fanatičtí islamističtí žoldnéři bojující za svržení syrské vlády odmítli Syrskou národní koalici (SNC), volně organizovanou frontovou skupinu poskládanou dohromady CIA a NATO. „Tato Národní koalice a navržená vláda pod nedávno vybraným Ahmadem Tomehem nás nereprezentuje ani ji neuznáváme,“ uvedli islamistické skupiny v prohlášení vydaném v úterý odpoledne. „Tyto síly apelují na všechny vojenské a civilní skupiny, aby se sjednotily v jasně islamistickém kontextu, který … je založena na právu šária, z něhož se tvoří jediný zdroj legislativy.“


Toto prohlášení se nazývá za „jednotu“ a požaduje, aby všechny žoldnéřské skupiny „odmítly rozdělení … a kladly zájmy islamistického národa nad zájmy každé ze skupiny.“

Proteroristická demonstrace v Idlib-Binnish v Sýrii. Foto: Freedom House

SNC sestává primárně z věrohodné agentury CIA, z Muslimského bratrstva. Je uznána četnými členskými státy Spojených národů jako legitimní zástupce Syrského lidu. Vojenským křídlem SNC je Svobodná syrská armáda (FSA), což je převážně ne moc účinná vojenská síla cvičená a podporovaná MI6, CIA a britskými SAS. FSA utrpěla četné pokořující vojenské porážky z rukou Syrské armády.

V únoru 2012 jsme uvedli, že Svobodná syrská armáda je široce uznávána jako výtvor NATO. Rovněž se převážně skládá z militantů Muslimského bratrstvaagentury britského zpravodajství – a je financována, podporována a vyzbrojována Spojenými státy, Izraelem a Tureckem.

Establishment  jasně přiznává, že Jabhat al-Nusra je tou nejschopnější bojovou žoldnéřskou silou v Sýrii. V dubnu Abu Mohamed al-Jawlani, vůdce al-Nusra, vyhlásil loajalitu k šéfovy Al-Káidy Aymanu al-Zawahirimu.

Bývalý člen Al-Káidy, Sheikh Naiim, věří, že al-Jawlani pracuje pro CIA. „Osobně věřím, že vůdce Armády Nusra, který vyhlásil podporu Aymanu al-Zawahirimu, je operativcem CIA,“ řekl 10. dubna Naiim.

Pokud by to byla pravda, co Naim tvrdí, znamenalo by to, že CIA kontroluje nejen SNC a její neúčinné vojenské křídlo FSA, ale i Jabhat al-Nusra a další islamistické skupiny bojující za svržení režimu Bášara Asada a za instalaci autoritářské vlády podle zákona šária do Sýrie.

To je v souladu se vzorem, který se táhne už od začátku Afghánské občanské války v 80. letech, kdy CIA a Pákistánské zpravodajství cvičily a Saúdská Arábie financovala afghánské mudžahídy. Z částí těch mudžahídů se nakonec staly Taliban a Al-Káida.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com