Zabijáci SAS na motorkách přijeli k havarovanému vozu princezny Diany, aby ji “dorazili”, psalo se včera. Spisovatel o královské rodině John Morgan věří, že ji sledovala četa vojáků Speciálních sil maskovaných jako fotografové od tisku. A ti byli první u rozbitého auta, když narazilo do pařížského silničního tunelu, aby zajistili, že nepřežije. Morgan, který o Dianě už napsal devět knih, ale věří, že při své misi udělali jednu těžkou chybu. Jeli na „těžkotonážních“ motorkách místo lehkých skútrů, které v té době měli v oblibě pařížští paparazzi.


Morgan, který strávil 16 let pátráním po Dianině záhadné smrti, chce, aby se jeho tvrzení stala součástí nového vyšetřování Scotland Yardu ohledně této automobilové havárie z roku 1997.

Vyšetřování spustil bývalý člen SAS známý jako Voják N, který tvrdí, že Dianu zabilo spiknutí Establišmentu vyděšeného, že Diana podvrátí sňatkem s Dodi Fayedem 42 monarchii.

Řekl: „Byla tam skupina motorkářů. Celkem dost svědků je vidělo mezi Palace de la Concorde a tunelem Alma, kde došlo k havárii. Tito motorkáři jeli na těžkých mašinách, ohromných motorkách.

„To ukazuje, že ti motocyklisté nebyli paparazzi, protože paparazzi byli všichni zjištěni a zůstali hodně vzadu, protože byli na skútrech.“ (Tvrdí Voják N.)

„Je tu tedy otázka, kdo byli ti motorkáři?“

„Je dost možné, že na těch motorkách jel personál od SAS zaměstnaný MI6.“

Pan Morgan je přesvědčen, že muži od SAS byli po ruce, aby zajistili, že Dianina zranění nešlo přežít, jak se ukázalo, tak nebylo.

Rovněž si myslí, že do Paříže krátce před havárií přijeli tři vysocí důstojníci MI6, aby tuto operaci koordinovali.

V Rakousku žijící Morgan, říká, že tvrzení bývalého snipera SAS Vojáka N jsou průlomem v řešení této záhady.

Vojáka N měl být vyslechnut, ale odcestoval neznámo kam.

Bývalí důstojníci Královské ochranky trvají na tom, že Dianina smrt byla tragickou nehodou.

Richard Spillett

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  dailystar.co.uk