Švýcarská armáda uspořádala cvičení, v jejichž průběhu se procvičovala obrana před možným útokem vojsk z území Francie. Podle scénáře se Francie kvůli krizi eurozóny rozpadla na tři části a úřady státu pod názvem Saonia vyslaly armádní brigádu do Švýcarska, aby díky svému prosperujícímu sousedovi vyřešily své finanční problémy. V průběhu loňských vojenských cvičení byla rovněž „nepřítelem“ švýcarské armády sousední Francie. Tehdy se procvičovaly akce pro případ propadu eura a přílivu uprchlíků hledajících spásu ve Švýcarsku.


Švýcarský ministr obrany Ueli Maurer minulý rok řekl: "Nevylučuji, že v příštích letech budeme potřebovat armádu." Švýcarská armáda očekává v důsledku ekonomické krize dramatickou eskalaci nepokojů v Evropě, kde se nevylučuje nasazení domobrany a armády u hranic.

[quote align="center" color="#999999"]

Podle článku Reuters ohlásila australská banka Macquarie, že z Londýna odtéká zlato do Švýcarska dech beroucí rychlostí. Konkrétně v květnu samotném bylo vyvezeno 240 tun a 797 tun během prvního pololetí 2013. To znamená, že roční export zlata vyskočil 17x, jelikož za celý rok 2012 bylo vyvezeno 92 tun. To je šílené. Více ZDE.[/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru