Šokující video na You Tube ukazuje údajné syrské rebely, jak testují zbraně na laboratních králících, než pronesou hrozby jejich použití proti pro-Assadovskému alawitskému obyvatelstvu Sýrie. Toto video zvláště sedí se včerejšími zprávami, co tvrdí, že prezident Bashar Al-Assad syrským ozbrojeným silám nařídil, aby nabily „chemikálie k vyvíjení sarinu, smrtelnému nervovému plynu, do bomb k plošnému bombardování“ v rámci příprav na bombardování civilního obyvatelstva z bitevních tryskových letounů. Syrská vláda opakovaně popřela, že chce použít proti pozicím rebelů chemické zbraně.

Důkazy obsažené v tomto videu naznačují, že rebelové právě nejspíš uvažují o perspektivě nasazení chemických zbraní. Tento klip získaný Syria Tribune ukazuje laboratorní zařízení a nádrže na chemikálie. Některé z těchto kontejnerů ukazují anglické nápisy a některé nesou štítek Tekkim, což je turecká chemická společnost.

Video ukazuje na zdi plakát s arabským textem, v němž stojí „Brigáda všemocného vichru (Kateebat A Reeh Al Sarsar).“ Muž v klipu pak začne míchat chemikálie mixérem, který následně uvolňuje plyn. Králíci zavření uvnitř skleněných krabic dostanou náhlé křeče, zkolabují a zemřou.

„Viděli jste, co se stalo? To bude váš osud, vy nevěřící Alawité, přísáhám při Alláhovi, že přivodím vaše chcípání, jako u těch králíků, jen jednu minutu poté, co si toho plynu dýchnete,“ uvádí muž na videu.

„Soudě z reakce králíků, ten plyn musí být neurotoxický. Množství nádrží, není-li to blaf, naznačuje možnost vyrábět značné množství tohoto plynu. Jeho nasazení by šlo pomocí kouřových generátorů umístěných v cílové oblasti, explozí, nebo je tu sebevražedná možnost z auta „chemučedníků“ nebo jednoduše za využití zvlhčovačů,“ hlásí Syria Tribune.

Na rozdíl od  toho, že jediné náznaky, že se Assadova vláda připravuje použít chemické zbraně, pochází ze zpráv západních médií a poněkud hysterických proklamací Obamovy administrativy, tak váha těchto důkazů ukazuje, že sami rebelové, a ti bývali opakovaně nachytáni pří páchání ukrutností, jsou těmi, co se s větší pravděpodobností k této taktice uchýlí.

A opravdu, už před 6 měsíci byly v oběhu zprávy, že bojovníci rebelů dostali plynové masky a jsou svolní se zrežírovanými chemickými útoky, z nichž bude obviněn Assadův režim a namaže se tím skluz pro vojenskou intervenci NATO.

V srpnu řekl zdroj syrskému zpravodajskému kanálu Addounia, že saúdská společnost vybavila 1400 sanitních vozidel protiplynovými filtračními systémy, co stojí 97 000 dolarů jeden, v rámci přípravy na útoky chemickými zbraněmi prováděnými rebely Svobodné syrské armády, co k tomu použijí minometné palby. Dalších 400 vozidel se připravuje jako vozidel k převozu vojsk.

Útok se svede na Syrskou armádu a zneužije se jako výmluva k vojenskému úderu. V březnu 2012 Brookigský institut vydal zprávu nadepsanou Záchrana Sýrie: Zvažované možnosti pro změnu režimu, v níž zrovna takový scénář nastínil – když se k ospravedlnění síly zneužije vyfabrikovaná humanitární krize.

Historie fabrikování hrozby falešných „zbraní hromadného ničení“ západními vládami a zpravodajskými organizacemi, aby se ospravedlnily roky dopředu plánované války, nás jasně informuje o tom, že povídačky o Sýrii, co se chystá vrhat chemické pumy na vlastní obyvatelstvo, se mají považovat za přinejmenším podezřelé.

S tím, jak teď před Sýrií stojí USS Eisenhower a další válečné lodi s tisíci vojáky a tucty bitevními letouny, by si jen naivka mohl myslet, že ta náhlá mediální pohádka o Assadovi používajícímu chemické zbraně – vypouštěná z pozadí z neověřených povídaček anonymních amerických činitelů  – se zrovna teď objevuje jen shodou okolností.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>