Ron Paul během své rozpravy v Kongresu kritizoval snahu USA zasahovat do věcí Sýrie. Obviňování prezidenta Bašára Asada z chemického útoku považuje za absurdní a útok byl prý proveden pod falešnou vlajkou. „Podle mého názoru jsou všechny důkazy k ospravedlnění tohoto útoku falešné. Nejsou důvěryhodnější, než záminka pro invazi do Iráku v roce 2003 nebo útok na Libyi v roce 2011.“ Tvrdí Ron Paul s tím, že jde o vojenskou propaganda a že „neokonzervatistům jde o ovládnutí ropy v Íránu.“ Kritizuje přitom demokraty i republikány, jelikož s drobnými odchylkami souhlasí s tímto druhem zahraniční politiky a varuje, že se situace na Blízkém východě může vymknout z kontrole.


Neexistují žádné národní bezpečnostní zájmy, které by vyžadovaly tak hloupou eskalaci násilí na Blízkém východě,  dodává známý kritik zahraniční politiky USA s tím, že nejlepší by bylo, kdyby se USA vůbec nemíchali do vnitřní politiky Sýrie:  Bez vnějšího vlivu by spor, označovaný jako občanská válka, pravděpodobně vůbec neexistoval.

Vyzval USA, aby se vrátili k politice diplomacie a varoval je před snahou o vytvoření jakéhosi impéria:  Nemáme peníze, nemůžeme si to dovolit a nejhorší je to, že děláme přesně to, co od nás chtěl Usáma bin Ládin, který nás chtěl vyždímat na Středním východě a tím k nám domů přinést bankrot.

Avizuje, že v Kongresu navrhne zákaz operací v Sýrii.

Zdroj:  presstv.ir