Raketa s bojovou chemickou hlavicí byla odpálena proti východnímu předměstí Damašku z pozic, které zaujímají povstalci, prohlásil oficiální představitel MZV RF Alexander Lukaševič. „Všechno to silně zavání pokusy za každou cenu vyrobit důvod k prosazování požadavků k RB OSN postavit se na stranu protivníků režimu a zhatit šance na svolání Ženevské konference, kvůli přípravě které je na 28. srpna naplánováno další setkání ruských a amerických expertů“, je přesvědčen Lukaševič. Francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius prohlásil, že pokud se potvrdí chemický útok v Sýrii, bude Francie požadovat využítí síly, uvedla RT.


Ministr zahraničí Íránu Mohammed Džavad Zarif je přesvědčen, že syrští vojáci nepoužili chemických zbraní proti povstalcům nedaleko Damašku.

„Bude-li stanovena skutečnost použití chemických zbraní, bude zcela jasné, že jich použili teroristé, kteří už nejednou dokázali, že jsou schopni jakýchkoliv zločinů“, řekl ministr.

Džavad Zarif zdůraznil, že pro syrskou armádu nemá použití chemických zbraní žádný smysl, protože beztak poráží vzbouřence.

Další články k tématu:

Zdroj:  czech.ruvr.ru