Přímo z ruských zpráv, Vladimir Putin povolal národní strategické bombardéry, aby vstoupily do stavu ‚plné bojové pohotovosti‘ hned po ‚náhle vyhlášeném vojenském cvičení‘, které bylo zahájeno poté, co Izrael bombardoval v Rusku vyrobené rakety uvnitř Sýrie. Jak jsem hlásil už v neděli, nesmírně rozsáhlé manévry čítající přes 160 000 vojáků, námořní lodě, bojové letouny a strategické bombardéry byly mainstreamovými médii téměř ignorovány – s tím, že pouze v Rusku sídlící zpravodajský servis o celé té události opravdu poskytoval reportáže.


Celou dobu, počínej izraelským bombardováním ruských raket přes ‚náhlé cvičení‘, po vyhlášení období ‚plné bojové pohotovosti‘ Ruským silám, to vypadá, že pouze RT tuto situaci analyzuje a zjišťuje, co se děje na základě zdrojů od vojsk.

 

BULVÁRNÍ MÉDIA USILOVNĚ DRŽÍ BULAJÍCÍ KONFLIKT POD POKLIČKOU

Původně to odhalili anonymní lidé z vnitřku amerických vojsk a sdíleli to i se CNN, jak o tom hlásily Israeli National News, když odhalili, že Izrael byl za útokem na v Rusku vyrobené rakety v Sýrii, a to by mohl být důvod za tím bojovým cvičením – na základě předpokladu, že Rusové to odhalili už dříve než obecná veřejnost. Média amerického mainstreamu jsou bohužel velice zaneprázdněná reportážemi o podružných zápletkách jako, co měl dnes George Zimmerman k snídani, než aby diskutovala o potenciálně bublajícím mega-konfliktu.

A když do té směsi napětí mezi světovými mocnostmi přihodíte ještě Edwarda Snowdena, tak je to další olej do ohně uprostřed vší té diplomatické vřavy. A se zpravodajskými úniky, že to byl Izrael, kdo vyhodil do povětří ruské rakety, když je považoval za hrozbu pro svou zemi, tak tu máte doopravdy vážný spouštěč k zažehnutí světové války.

Ve výňatku z ruské zprávy v anglické verzi .RU na webové stránce RIA Novosti se píše:

[quote align="center" color="#999999"]

„Ruská letecká základna strategických bombardérů Tu-98MS Bear-H v regionu Amur přechází na plnou bojovou pohotovost jako součást ohromného, náhle vyhlášeného cvičení Východního vojenského okruhu, ohlásila v neděli tisková kancelář ministerstva obrany… Toto cvičení, do něhož se zapojuje více než 160 000 vojáků, asi 1 000 obrněných vozidel, 130 letounů a 70 válečných lodí z Pacifické flotily, nařídil prezident Vladimir Putin v pátek večer.“

[/quote]

Ať už eskalace dosáhne až ke konfliktnímu bodu, nebo jak určitě doufám, nedosáhne (jelikož Izrael versus Rusko je absolutně ‚perfektní bouře‘ k zažehnutí příští světové války s potenciálním jaderným armageddonem), tak pozdvihnutí 160 000 vojáků a strategických bombardérů s rozkazy ke vstupu do ‚plné bojové pohotovosti‘ určitě stojí za zprávy. Ale zjevně ne pro média mainstraeamu uvnitř Spojených států. Ale i jednoduché hledání na Googlu v té době s napsáním‚ 160 000 ruských vojáků‘ nás ve skutečnosti přivede na fóra, příspěvky na sociálních médiích, ruské webové stránky a krátkodobé blogy.

Kde jsou ale ta média?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: storyleak.com