List The Guardian s odkazem na bývalého příslušníka CIA Edwarda Snowdena oznámil, že Britské centrum pro vládní spojení se tajně připojuje k síti optických vláken, získává přepisy telefonních hovorů a osobní údaje uživatelů Internetu z celého světa, a poté je předává americkým tajným službám. „Není to jen problém USA“, prohlásil Snowden. „V Británii to je ještě horší“, dodal. The Guardian píše, že operace britských tajných služeb nese kódové označení Tempora a trvá už přibližně 18 měsíců.


[quote align="center" color="#999999"]

Když Edward Snowden odhalil Národní bezpečnostní agenturu (NSA), předal dvěma novinám 41 stránkovou prezentaci v Power Pointu a doufal, že odhalí celou prezentaci PRISM veřejnosti. Jenže Guardian a Washington Post publikovaly jen pět stránek.

Odhalení by mohlo nastat, pokud se k prezentaci dostane Wikileaks. Julian Assange, zakladatel stránky, řekl, že je se Snowdenem v “nepřímé komunikaci.” Přiznal také Snowdenův původní záměr, který možná naznačuje, co WikiLeaks s informací udělá.

“Snowden žádal zveřejnění všech 41 stránek PRISM, jenže WaPo a ani Guardian neměli odvahu.” tweetoval Assange. Více ZDE.[/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru