Je rozsáhle zadokumentované, že americká podpora Al-Káidě vedla i k 11.9, a že USA jsou největším světovým sponzorem teroru. Bývalý agent FBI Colleen Rowley – v roce 2002 osoba roku magazínu Time – poukazuje, že neokoni rovněž podporovali čečenské teroristy jako prostředek vyvolání problémů Rusům: Čečenští „teroristé“ se ukázali být pro USA užiteční při vyvíjení tlaku na Rusko zrovna tak, jako byli proti Sovětům používání v Afghánské válce v letech 1980 až 1989 afghánští mudžahidi. Ve skutečnosti k těm četným neoconům označeným za „přátele“ Čečeny patřil i bývalý ředitel CIA James Woolsey.


Např. viz článek z roku 2004 v UK Guardian nadepsaný „ Američtí přátelé Čečenců: Oddanost Washingtonských neoconů válce s terorismem se v Čečeně vypařila, to způsobilo, že si udělali svoje vlastní teroristy.“

Autor John Laughland napsal: „Tou vůdčí skupinou, která obhajuje věc Čečenců, je Americká komise pro mír v Čečeně (ACPC). Seznam samozvaných ‚uznávaných Američanů‘, kteří jsou jejími členy, je soupiskou nejprominentnějších neokonzervativců, kteří tak nadšeně podporují ‚válku s terorismem‘.

„Patří k nim Richard Perle, notorický poradce Pentagonu; Elliot Abrams proslulý z aféry Írán-Contras; Kenneth Adelman, bývalý americký velvyslanec u OSN, který vsadil na invazi do Iráku předpovědí, že to bude ‚brnkačka‘; Midge Decter, životopisec Donalda Rumsfelda a ředitel pravicové nadace Herritage Foundation; Frank Gaffney z militaristického Střediska pro bezpečnostní politiku; Bruce Jackson, bývalý důstojník amerického vojenského zpravodajství a svého času vicepresident Lockheed Martin, nyní president americké komise o NATO; Michael Ledeen z Amerického podnikatelského institutu, bývalý obdivovatel italského fašismu a nyní vůdčí zastánce změny režimu v Íránu; a R. James Woolsey, bývalý ředitel CIA, který je jedním z vůdčích roztleskávačů za plánem George Bushe na přeformování muslimského světa v souladu s pro-americkou linií.“

***

Prominentní bývalý žurnalista New York Times (a autor knihy Komise) Phil Shenon před dvěma lety objevil neuvěřitelnou ,‚ Strašlivě promarněnou šanci“.

Shenonův objev klíčových informací, je o tom, že FBI a celá „zpravodajská“ komunita zneužívala a zakrývala informace ne jen před 11.9, ale i v následujícím desetiletí. A vztahuje se to i k přesnému předmětu mého „memoranda o vynašečích“ z roku 2002, které po 11.9 vedlo k vyšetřování inspektora DOJ zkoumajícího pochybení FBI a také zvláště pomohlo spustit vyšetřování Komise o 11.9.

Ale úplná pravda pořád ještě nevyšla najevo ani po Shenonově průlomovém objevu dubnového memoranda z roku 2001 učiněném roku 2011, které spojovalo hlavního čečenského vůdce Ibn al Chattába s Usámou bin Ládinem. To pohřbené memorandu z dubna 2001 bylo adresováno řediteli FBI Louis Freehovi (mimochodem dalšími ilegálnímu příjemci peněz z MEK) a také osmi vrcholným proti-teroristickým činitelům FBI.

Podobná memoranda musela být uvnitř veškerého amerického zpravodajství v dubnu 2001 široce sdílena. Ve dnech, kdy zatkli podezřelého z terorismu Zaccariase Moussaouiho 16. srpna 2001 v Minnesotě, tak francouzské zpravodajství potvrdilo, že Mousaoui pod Ibn al-Chattábem bojoval a rekrutoval, což budilo obavy z leteckého výcviku Moussaouiho.

Ovšem činitelé ústředí FBI vycouvali i z toho, aby dovolili prohledat jeho laptop a další majetek, a pořád odmítají uznat, že: 1) samotní čečenští separatisté byli „teroristickou skupinou“ naplňující zákonné požadavky Zákona o dohledu zahraničního zpravodajství (FISA) o jednání „v zájmu cizí moci“ a 2) že Moussaouiho vazba na Ibn al Chattába jsou tudíž přirozeně jeho vazbami na Ládinovu velice uznávanou skupinu Al-Káida ve smyslu účelu zákona FISA (což bylo zmíněno v mém memorandu).

To všechno se odehrálo ve stejné době, kdy nám ředitel CIA George Tenet a další protiterorističtí činitelé říkali, že jim „vstávají vlasy hrůzou na hlavě“ z výhledu na větší teroristický útok a že „na systému bliká červená“, a nezapomeňte, že to byl Tenet, kdo zveřejnil informace o Moussaouiho zatčení kolem 24. srpna 2001.

Vyšetřování po 11.9 zahájené v důsledku mého „memoranda o vynašečích“ z roku 2002 dospělo k závěru, že těžkým pochybením, které mohlo zabránit 11.9 nebo jej zmírnit, byl nedostatek uznání, že Chattábovi čečenští bojovníci jsou „teroristickou skupinou“ naplňující zákon FISA.

***

Ti činitelé mohou být zmateni, když se jejich bývalí skrytí „agenti“ sami změní na nepřítele. K tomu došlo u džihádistů spojených s Al-Káidou v Libyi a v Sýrii, i když to byli bojovníci, které americká vláda upřednostňovala v jejich úsilí o svržení Kaddáfího a Assadova režimu. Tito extrémisté mají sklon se obrátit proti svým americkým dodavatelům zbraní a podporovatelům, jakmile je poražen společný nepřítel.

To samé funguje i u íránských teroristů z MEK, s nimiž USA a Izrael v současnosti spolupracuje, a kteří páchají vraždy uvnitř Íránu. Vláda USA nedávno přesunula teroristy MEK ze stavu „zlých“ teroristů na „hodné“ teroristy jako součást širší kampaně o podvracení íránské vlády. Na podrobnosti se podívejte na “ Our (New) Terrorists, the MEK: Have We Seen This Movie Before?”

***

Tyto lži a dezinformace, které se uchylují k matení a dokonce i úpravám poznatků o „terorismu“ vyvěrají z amerického vojensko-průmyslového komplexu (a z jeho malého bratříčka „národně bezpečnostně špehovacího komplexu) a z jejich potřeby kontrolovat mainstreamová média při podávání těchto příběhů.

Takže se tu předkládá ta zjednodušená povídačka – mýtus – k podpoře amerických válek. Čas od času je třeba některé detaily přepracovat a některá fakta, která „zapomněla“ dodržovat linii povídačky o teroristech, „kteří nenávidí USA“, ač ve skutečnosti to může být americká vláda, kdo tyto síly hýčkala jako „bojovníky za svobodu“ proti různým „nepřátelům“.

Za závěr je třeba nezapomínat, že „válka chudáka je terorismem, zatímco terorismus boháče je válkou“ – a občas se tyto hranice pro účely velmocenské politiky prolínají. Válka a terorismus vypadají, že tímto způsobem pracují v souladu.

(A přečtěte si tento článek od Sibel Edmonds bývalé překladatelky FBI, kterou generální inspektor ministerstva spravedlnosti a několik senátorů prohlásili za extrémně věrohodnou.)

Byl teroristický útok v Bostonu zase dalším výbuchem nesmyslné americké zahraniční politiky do obličeje?

Vzhledem k tomu, že jsme nedávno podporovali teroristy Al-Káidy v Libyi a Sýrii i jinde, ta nesmyslnost pokračuje…

Post skriptum: My nevíme, jaká jsou skutečná fakta za bostonským bombovým útokem. Nejenže jsou tu tato matoucí a rozporuplná fakta, ale – jak poukázal Yves Smith – ještě neexistuje ani „oficiální“ legenda.

Další články k tématu:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  washingtonsblog.com