Jedna z osob identifikovaná uživateli 4chan jako možný komplic bostonského bombového útoku byla nalezena mrtvá v řece Providence. „Policie v úterý vytáhla z řeky Providence tělo muže a úřady prohlásily, že je „dost možné“, že je to Sunil Tripathi, 22 let, bývalý student Brown University, kterého postrádají už od poloviny března,“ hlásí Boston Globe. Možná vazba na bostonský útok byla poprvé vznesena uživateli webové stránka 4chan, když poukázali, že jeho obrázek nese podobnost s jedním z podezřelých, nejdříve jmenovaných FBI, kterým se později ukázal být Džochar A. Carnajev.


Uživatelé webové stránky Reddit se později omluvili rodině Tripathiho za to, že ho s tím omylem spojovali, když jeden z moderátorů napsal: „Nemohli jsme na počátku vědět, co tím vlastně způsobíme, a je nám to opravdu líto.“

Podle Zero Hedge znamená falešná identifikace Tripathiho jako jednoho z pachatelů bostonských útoků, že „by mohl nastat čas na přehodnocení přístupu vycházejícího z davových zdrojů při „řešení“ zločinů.“

Ovšem vzhledem k nesčetným dalším rozporům, které předložili skeptici k oficiální legendě o bombových útocích se zvláštním důrazem na možnost, že bratři Carnajevovi mohli být jen troubové čili nějak radikalizovaní či ošálení zpravodajskými agenturami, tak se smrt Tripthiho jeví jako daleko významnější.

  • Tamerlan Carnajev se zúčastnil workshopu sponzorovaného se CIA spojenou nadací Jamestown Foundation.
  • Tamerlan Carnajev byl na seznamu sledovaných osob jak CIA, tak FBI a navíc na sebe soustředil pozornost ruských vyšetřovatelů, kteří v roce 2011 zkusili FBI varovat.
  • Bývalá zaměstnankyně FBI Sibel Edmonds věří, že ti dva podezřelí útočníci mohli být zrekrutovaní FBI.
  • Zubeidat Carnajeva, matka údajných útočníků, tvrdí, že ti muži byli „ úřady zmanipulovaní“ a že to video s nahým zatčeným mužem chyceným té noci, o němž úřady tvrdí, že je to s tím nesouvisející člověk, který byl později propuštěn, byl ve skutečnosti Tamerlan Carnajev. To video ukazuje nezraněného muže, kterého vedou k zásahovému vozu, přičemž policie tvrdí, že Carnajev byl při chycení těžce zraněn a později v nemocnici zemřel.
  • I teta údajných útočníků Maret Carnajeva tvrdí, že muž, jehož zatýkání viděla na videu, byl Temerlan Carnejev. Rovněž říkala, že jí vyhrožovali, aby to neříkala médiím.
  • Odporující si zprávy úřadů, že Džochar Carnajev přejel svého vlastního bratra, kdy očitý svědek incidentu řekl, že policie Carnajeva přejela s SUV a pak ho napumpovali kulkami.

Další články k tématu:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  prisonplanet.com