Ve zprávě vydané 11. dubna francouzský deník Le Monde přiznává, že rebelové bojující proti vládě Syrské arabské republiky jsou pod dominancí Japhat Al Nosra, teroristické skupiny připojené k Al-Káidě. Toto přiznání přichází po dvou letech neustálých dezinformací vytrubovaných všemi francouzskými mainstreamovými mediálními kanály počínaje oficiální pravicí a konče oficiální levicí, dezinformacemi, které se pokoušely přesvědčit francouzskou veřejnost, že demokratičtí revolucionáři bojují svou válku za lidská práva a svobody proti brutálnímu tyranskému diktátorovi, který „vraždí své vlastní lidi.“


Tahle infantilní a hluboce nepoctivá povídačka byla do teď už naprosto diskreditována, jelikož fakta o teroristické povaze syrských rebelů se stala příliš do očí bijícími, aby byla ignorována. V článku nadepsaném ‚Nová vizáž francouzské džihádismu‘ se píše, že francouzští džihádisté po stovkách odchází z Francie, aby se přidali ke ‚svaté válce‘ proti Syrské arabské republice s tím, že mnohem více se jich přidává k džihádistickým skupinám v Mali.

Na té samé stránce v článku nadepsaném Al-Káida rozšiřuje své území a spojuje své síly v Iráku a v Sýrii‘ Christophe Ayad z Le Monde hlásí:

[quote align="center" color="#999999"]

‚Hlava Iráckého islamistického státu, tj. irácké větve 

Al-Káidy , 9. dubna v nahrané zprávě oznámila, že jeho skupina bude fúzovat s Japhal Al Nosra (Podpůrná fronta), tj. s hlavní ozbrojenou džihádistikou organizací v Sýrii. Tato nová skupina se bude nazýval  Al-Káidy  Iráku a Levanty. Toto oznámení přichází dva dny po apelu Aymana Al-Zawarhiriho, nástupce Usámy bin Ládina jako vůdce ‚ústředí‘  Al-Káidy   aby byl po pádu režimu Bašára Al-Assáda už dva roky sužovaného povstáním sunnitské většiny zřízen islamistický stát.‘  (1)[/quote]

Tak tu máme tisk francouzského establišmentu, který už po dva roky pracuje přesčas, aby nás přesvědčil, že ti, co bojují s Assadem, jsou demokraté, teď však přiznávající, že ve skutečnosti jsou Al-Káidou  Podle zprávy Fox News s října 2010 vůdce té výše zmíněné Al-Káidy Al-Zawarhiri jen pár měsíců po 11.9 povečeřel v Pentagonu. Reportérka Fox News Catherine Herridge tvrdila, že má dokumenty, které to dokazují. Samozřejmě, že Fox News, jelikož jde o agenturu korporátní propagandy, tenhle příběh dále nerozvíjela, a neudělal to ani žádný další mezinárodní mainstreamový mediální kanál. Ve válce s terorismem je v ignoranci síla a v kladení otázek hloupost. (2) Tato reportérka si vydělává 900 000 dolarů ročně. (3)

Aby zmírnil tu ránu a opětovně ujistil francouzské čtenáře, že podpora Quai d’Orsay ‚rebelům‘ není v rozporu s francouzskými závazky k ‚lidským právům‘, tak nám Christophe Ayad z Le Monde říká, že:

[quote align="center" color="#999999"]

‚I přes Islamistický stát v Iráku vynaložila Fronta Al Nosra úsilí, aby systematicky neútočila na civilisty. Ani v tomto okamžiku netrvala v zónách pod její kontrolou na uvalení islamistického řádu, který je příliš přísný, a dokonce uzavřela čestnou dohodu s kurdskými rebely, jako v Ras Al-Ain a později i v Aleppu.‘  (4) [/quote]

Tito rebelové, které Le Monde zkouší vymalovat na růžovo, už od počátku konfliktu napadají civilisty. Kladou pumy do aut na rušných tržištích, útočily bombami na university a vraždí a mrzačí stovky nevinných civilistů. Mučili a stínali jak civilisty, tak vojáky (5), dokonce nutili i děti, aby se účastnily sekání hlav některých svých obětí. Děti rovněž používají jako vojáky. (6)

Ženy v ‚osvobozených‘ částech kdysi krásného Aleppa donutili nosit čádor. (7) Znesvětili a zbořili náboženské a kulturní dědictví této země. Vyhodili do povětří potrubí a zbořili infrastruktury. Zničili tisíce škol, knihoven a budov služeb veřejnosti. Použili i chemické zbraně. Podřezávali hrdla malým dětem, aby to pak sváděli na syrskou vládu. Teď se tito teroristé fotografují s usekanými hlavami svých obětí. (8) Nic z toho není tajemstvím. Neustále totiž vystavují videa, kde se chlubí svými zločiny.

Ovšem Le Monde od nás chce, abychom věřili, že Japhat Al Nosra (obrázek výše) je dobrou, civilizovanější verzí Al-Káidy  takovou, co stojí za Západní vojenskou podporu! Le Monde samozřejmě opakuje, že nepodporují Japhat Al Nosra, že podporují sekulární rebely. Kde ale jsou ti sekulární rebelové? Článek 20 Mezinárodní konvence občanských a politických práv velice jasně uvádí, že ‚jakákoliv propaganda války bude zakázána zákonem.‘ (9) Pokusy Západních žurnalistů vymalovávat teroristické skupiny jako bojovníky za svobodu a používání informačních zdrojů vycházejících výlučně od těchto skupin, aby ospravedlnili zahraniční agresi proti suverénnímu státu uznanému Spojenými národy, zakládají skutkovou podstatu válečného zločinu.

‚Speciální vyslanec‘ Francie zjevně lamentoval nad faktem, že oznámení této nové fúze teroristických skupin diskredituje pokusy francouzské vlády o přesvědčení partnerů v Evropské unii, aby tuto ‚rebelii‘ oficiálně vyzbrojovali. Ač francouzský tisk už přiznává, že syrský ozbrojená opozice je převážně  Al-Káida , tak nadále podbízí a naznačuje, že spousta z té ozbrojené opozice je ve skutečnosti sekulární a liberální. Ovšem žádný důkaz na podporu takovýchto povídaček, nebyl nikdy předložen, zatímco důkazy o opaku jsou rozsáhlé a není možné je pominout.

V jiném článku vydaném 5. března nadepsaném ‚Syrští rebelové převzali kontrolu nad vesnicí Raqqa na severu země,‘ nám reportér Chálid Sid Mohand říká, kdo vlastně tito ‚rebelové‘ jsou. Jsou, jak přiznává v několika řádcích své zprávy:

[quote align="center" color="#999999"]

‚Koalice ozbrojených skupin, z nichž některé jsou přidružené k džihádistům z Japhat-al-Nosra, je za pádem Rakka.‘  (10)[/quote]

Jak krásné! Al-Káida si ukořistí syrské město a francouzská liberální média zjevně velice jásají nad výhledem na zabrání levantinského státu ozbrojenými barbary. Už od nadpisu tohoto článku je člověk veden k víře, že syrští rebelové, co si zabrali toto město, jsou těmi hodnými hochy líčenými francouzskými médii tak, že právě takoví prý dobráci dělali ‚Arabské jaro‘. Tak, i když jsou to špatné zprávy, nadpis podbízí, že jsou dobré. Realita je obrácena vzhůru nohama.

Technika přebarvení teroristů na rebely současně s přiznáváním, že to jsou teroristé, vyvolává zmatení veřejnosti a zabraňuje nekritickým čtenářům, aby porozuměli skutečným silám, které jsou v syrském konfliktu ve hře. Této techniky bylo opakovaně používáno během Rusko-čečenské války, kdy byli islamističtí teroristé opakovaně popisováni jako ‚rebelové‘. Tento dvojí standard, podvojná mluva a podvojné myšlení jsou technikami, které jsou dnes už součástí balíčku dovedností ‚profesionálního žurnalismu.‘

Ač takové zlomyslné a schizofrenické chování může někomu připadat jako ďábelská konspirace, je realita daleko složitější. Tento schizoidní způsob myšlení a mluvy je prostě psychologickou reflexí globálního ekonomického systému, který kolabuje pod svými vlastními vnitřními rozpory. Vydření přidané hodnoty z práce a globalizace tohoto korporativistického módu panování nad produkcí učinilo nepatrný zlomeček globální populace extrémně bohatým a mocným.

Ti bohatí a mocní nejenže vlastní výrobní prostředky, rovněž vlastní prostředky komunikace a jako vláda finanční oligarchie stojí objektivně proti demokratickým principům, potom je dvojí-jazyk a dvojí-myšlení nezbytné, aby přiměli lidi uvěřit, že 2 plus 2 se rovná 5. V důsledku toho jsou ozbrojené skupiny, které slouží zájmům finanční oligarchie, medializovány jako ‚bojovníci za svobodu‘ a aktivisté za ‚lidská práva‘. Avšak, jelikož reportéři nemohou vždy kontrolovat nebo ignorovat složitou realitu, o které referují, tak se v jisté míře mezi řádky vynořuje pravda a ta prolíná i mezerami jejich vlastního diskurzu. Ovšem tu práci na racionální analýze a interpretaci informací dnes už odvádí jen kanály alternativních médií, jejichž cílem je sloužit veřejnému blahu a říkat pravdu.

Tudíž články hlásající ‚dobrou zprávu‘, že syrští rebelové zabírají další město, budou muset rovněž přiznat, že ti samí rebelové jsou ve skutečnosti Al-Káidou  Ale jelikož je podvojné myšlení v Západní kultuře tak hluboce zakořeněné, jsou rozpory v takovýchto zprávách jen zřídka postřehnuty či analyzovány. Úkol utvářet veřejné mínění, aby podpořilo ‚kruté leč nezbytné‘ geopolitické strategie globální finanční elity připadá masovým médiím, která jsou orientována na překroucení informací tak, aby seděly na imperiální aranžmá a korporátní zájmy vlastníků médií.

V článku Guardian z roku 2002 politiku totálního pokrytectví Západního establišmentu výmluvně vyjádřil šéf stratég bývalého ministerského předsedy Tonyho Blaira Robert Cooper, který napsal:

[quote align="center" color="#999999"]

‚Výzvou postmoderního světa je zvyknout si na myšlenku dvojích standardů. Mezi sebou pracujeme na bázi zákonů a kooperativní bezpečnosti. Když se ale potýkáme se starobylejšími druhy států mimo postmoderní Evropský kontinent, tak se potřebujeme vrátit k drsnějším metodám starších ér – k síle, k preventivním úderům, ke klamu a ke všemu, co je nezbytné k jednání s těmi, kdo pořád ještě žijí ve světě devatenáctém století, kdy stál každý stát sám za sebe. Mezi sebou dodržujeme zákon, když ale operujeme v džungli, musíme rovněž i zákona džungle užívat.‘  (11)[/quote]

Od té doby, kdy neznámí snajpři zahájili 15. března 2011 palbu na protestující a policii v městě Daraa, byl Syrský národ napadán komandy smrti vyzbrojovanými a vycvičenými emiráty ze Zálivu a zpravodajci NATO. Výsledkem byly tisíce mrtvých a zničení národa. Je to repríza krizového oblouku vytvořeného v roce 1979 v Afghánistánu, když US národně bezpečnostní poradce Zbigniew Bzrezinski zorganizoval vyzbrojování a výcvik teroristických múdžáhídů, aby svrhl Demokratickou afghánskou republiku. Výsledkem bylo vytvoření Al-Káidy, databáze agentů vojenského zpravodajství, kteří už od samého počátku vždy sloužili geopolitickým zájmům NATO. Té samé techniky teď používají proti Sýrii.

Je docela i možné, že přiznání francouzské vlády, že velké části Sýrie zabrala  Al-Káidě , by mohlo v týdnech, měsících nebo letech v budoucnu posloužit jako záminka pro vojenskou intervenci k ‚osvobození‘ Sýrie od  Al-Káidy , zrovna tak jako posloužilo rozdmýchání džihádismu francouzskou rozvědkou v Libyi a jeho přenesení do Mali jako důvod k tamní vojenské intervenci. Mezi tím bude mediální démonizace Bašára Al-Assáda pokračovat. Ovšem existence Al-Káidy  v Sýrii by se nakonec mohla stát konečným ospravedlněním intervence, když by v dostatečně oslabeném syrském státě teroristé uspěli, a Rusko by šlo přesvědčit, aby se smířilo se ztrátou svého klientského státu ve východním Středomoří.

Zblblíci mediálního impéria NATO se mohou nadále konejšit tím, že jejich vlády bojují v určitých zemích s teroristy, zatímco pomáhají ‚demokratickým rebelům‘ v boji proti ‚brutálním režimům‘ v jiných zemích, ale jak na evropská města dolehne barbarské zbídačování a militarizace městských prostorů, tak začne být nemožné ignorovat realitu, že je to ta degenerovaná Euro-Atlantická elita, kdo rozdmychává džihádistický terorismus, tedy tu realitu z nočních můr, a že ta je ve skutečnosti jak ‚brutálním režimem‘, tak i temnou rozptýlenou ‚teroristickou sítí‘, která nám chce vzít naše svobody a zničit civilizaci. Tudíž tu pravdu, že válka s terorismem je nakonec válkou proti lidstvu.

K tématu:

Jak se ta „hodná“ Al-Káida snaží neuvalovat příliš drsný islamistický řád na „osvobozených“ územích:

Co čeká ženy, až budou konečně liberálními bojovníky za demokracii, svobodu a lidská práva osvobozeny z útlaku kruté diktatury:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  globalresearch.ca