Je to neuvěřitelné, ale Monsanto a spol. jsou zase tady. Tyto biotechnické společnosti hladové po zisku si našly způsob, jak exkluzivně „vlastnit“něco, co nám svobodně patří – naši potravu! Pokoušejí se patentovat si naši každodenní zeleninu a ovoce, jako okurky, brokolici a melouny, a nutit pěstitele, aby jim platili, a žalovat je u soudu, pokud nebudou. My je můžeme zastavit, aby skupovaly Matku Zemi. Společnosti jako Monsanto našly skuliny v evropském právu, aby s tímto pronikly, a my jim potřebujeme uzavřít cestu, než bude nastolen nebezpečný globální precedens.


A k tomu potřebujeme klíčové země jako Německo, Francii a Nizozemí – kde již narůstá opozice – abychom vyzvali k hlasování a zastavení plánů Monsanta. Komunita Avaaz již dříve dosáhla posunů u vlád, a můžeme to dokázat zase.

Mnoho zemědělců a politiků je již proti tomu – pouze potřebujeme přimět lidi u moci, aby tlačily na Monsanto, aby dalo ruce pryč od naší potravy.Podepište hned, a sdílejte se všemi, abyste pomohli podpořit historicky největší výzvu na obranu potravin.

Vládám Německa, Francie a Nizozemí, a všem státům Evropské patentní konvence:

[quote align="center" color="#999999"]

„Jako občané, kterých se to týká, vás naléhavě žádáme, abyste zahájili nápravu evropského patentního práva, tím, že vyzvete Správní radu Evropské organizace pro patenty, aby vyplnila mezery, které umožňují korporacím patentovat si druhy rostlin a konvenční metody chovu. Je třeba efektních opatření a zákazů, aby spotřebitelé, zemědělci a chovatelé byli ochráněni před tím, aby korporace převzaly kontrolu nad naším potravním řetězcem.“

[PETICI MŮŽETE PODEPSAT ZDE] [/quote]

Další články k tématu: