Naší pozornosti neuniklo, že Kaiser Permanente, největší organizace spravující ve Spojených státech zdravotní péči, své členy odrazuje od GMO (geneticky modifikovaných organismů) v potravinách. Ve svém oběžníku Northwest Fall 2012 členstvu Kaiser doporučuje, aby omezili svoji expozici geneticky modifikovanými organismy. „GMO se přidávají do dodávaných potravin už od roku 1994, ale většina lidí to neví, protože ve Spojených státech se nevyžaduje označování GMO,“ tvrdí oběžník.

Kaiser ač ohromná korporace, přesto promlouvající jako radikální zastánce zdravých organických potravin pokračuje:

[quote align=“center“ color=“#999999″]

„Přes to, co biotechnologický průmysl třeba tvrdí, existuje jen málo výzkumů týkajících se dlouhodobých účinků GMO na lidské zdraví.“

[/quote]

Nezávislé studie ukázaly, že GMO způsobují u potkanů poškození orgánů a reprodukční neschopnost. Kaiser svým členům dává tipy, jak se mohou GMO vyhnout, včetně nákupů organických potravin, hledání pečeti projektu ověřeno bez GMO „Non-GMO Project Verified“ a stahování aplikace, co pomůže s ne GMO nákupy „ShopNoGMO“ atd.

Jelikož se od korporací už z definice vyžaduje, aby vylepšovaly hospodářský výsledek, myslíme si, že úsilí Kaisera  odrazovat od GMO své členy, jejichž zdravotní náklady musí (občas!) platit – toho vypovídá hodně.

Vědec, který objevil ohrožení zdraví od GMO, byl okamžitě vyhozen a jeho tým rozpuštěn

Transgenická kukuřice od Monsanta se ukázala být silně toxická

Více se dočtete  ZDE a ZDE.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prn.fm

]]>