Tak tohle je velké: „Bývalí vysoce postavení agenti zpravodajských služeb vytvořili detailní pozorovací systém, který je přesnější než moderní technologie na rozpoznávání obličejů – a nainstalovali ho napříč Spojenými státy bez vědomí většiny Američanů“ – alespoň podle e-mailů hacklých Anonymous. Každých několik vteřin jsou data zaznamenána na pozorovacích bodech ve velkých městech a klíčových bodech napříč Spojenými státy, zašifrována a okamžitě doručena do opevněného centra s hlavní databází nacházející se na nespecifikovaném místě, kde jsou agregována s dalšími informačními zdroji. (pozn. reforem: Váš Facebook, Twitter, Google-mail a podobně ) Vše je součástí programu nazvaného TrapWire (v překladu „past z kabelů“) a je to intelektuální dítě společnosti Abraxas, nacházející se v severní Virgínii a zcela naplněné elitami z tajných služeb Ameriky.

Rozpis zaměstnanců Abraxasu připomíná „kdo je kdo“ z Pentagonu, CIA a dalších vládních organizací, dle jejich profilů na LinkedIn. Jejich vazby na korporace jdou pravděpodobně mnohem hlouběji, než je zatím zdokumentováno. Detaily ohledně Abraxasu a ještě více ohledně TrapWire jsou však mizivé – a ne bezdůvodně. Jakžto program, který má „zabraňovat terorismu“ a „monitorovat aktivitu“ je pochopitelné, že Abraxas chce program co nejvíce udržet mimo zorné pole veřejnosti. Ale díky loňskému hacknutí e-mailů Stratforu (Strategic Forecasting) se to rychle mění.

Takže ty zneklidňující „kulaté“ zatemněné kamery instalované ve Vašem sousedním parku, městě či velkoměstě – tu nejsou jen pro pasivní nahrávání. Jsou zapojeny do TrapWire a potenciálně monitorují každého jednotlivého člověka skrz rozpoznávání obličejů.

V navazujících zprávách by jsme si mohli připomenout, že Obamova administrace bojuje tento týden u federálního soudu o svojí schopnost uvěznit americké občany pod NDAA na neomezeně dlouhou dobu bez obvinění a bez soudu, čistě na základě „podezření.“

Takže tu máme rozšířenou síť pozorovacích kamer napříč Amerikou, které nás sledují a hlásí „podezřelou aktivitu“ zpět do centralizovaného střediska pro analýzu. To v kombinaci se schopností uvězňovat lidi s použitím armády na základě pouhého „podezření.“ Nevidím tu žádnou možnost, že by se to mohlo nějak zvrtnout. V žádném případě – všichni přece víme, že vláda ani počítačové algoritmy nikdy nechybují.

Překlad: reformy.cz

Zdroj: businessinsider.com

]]>