Ve Spojených státech existuje celkem 800 vězeňských táborů, které jsou plně funkční a jsou připraveny k přijetí vězňů. Jsou personálně vybaveny a obklopeny stálými strážemi. Zatím jsou však většinou prázdné. Tyto tábory by měly být využívány FEMA (Federal Emergency Management Agency) při stanném právu, které již bylo podepsáno prezidentem Obamou v senátním zákonu NDAA. Návrh senátního zákona 1867 – The National Defence Authorization Act – otevřeně „legalizuje“ americkou vládu uvěznit a vraždit OSW protestující, jakož i modarátory talk show, blogery, novináře a kohokoli, kdo zastává tzv. „protivládní“ postoj.). FEMA zahrnuje několik programů a podprogramů.


Program Rex 84 byl určen pro případ „masového exodu“ ilegálních vetřelců, překračujících hranici mezi Mexikem a USA. Ti by měli být rychle obklíčeni a uvězněni v detenčních centrech FEMA. Rex 84 dovoluje mnoha vojenským základnám jejich uzavření a přeměnu na vězení.

Operation Cable Splicer a Garden Plot jsou dva podprogramy, které budou uplatněny v momentě, kdy bude iniciován program Rex 84. Garden Plot je program kontroly obyvatelstva. Cable Splicer je program pro řízené převzetí vlád jednotlivých států a místních vlád federální vládou. FEMA je výkonná ruka nastupujícího policejního státu a provede veškeré operace. Prezidentovo výkonné nařízení již uvedené ve Federální sbírce zákonů (Federal Register) je také částí legálního rámce pro tyto operace. Všechny tábory mají vlastní silnice (dovnitř i ven). Mnohé z nich mají i vlastní letiště. Většina táborů je schopna pojmout až 20 tisíc vězňů. V současnosti však již existuje největší z těchto táborů nedaleko města Fairbanks na Aljašce, může pojmout zhruba 2 miliony lidí. Toto aljašské zařízení je uváděno jako masivní psychiatrické zařízení.